Αυτός ήταν ο... αληθινός Άρης -Απολαυστικός, έδωσε απαντήσεις

Γιώργος Στράντζαλης25 Οκτωβρίου 2021

Απολαυστικός, καταιγιστικός και τρομερά αποτελεσματικός ο χθεσινός Αρης, ήταν να τον πιεις στο ποτήρι. 

Για πρώτη φορά φέτος είδαμε την ομάδα του Άκη Μάντζιου να αποδίδει βάσει των δυνατοτήτων της και να κάνει επίδειξη δύναμης, κόντρα σε έναν αντίπαλο που παρατάχθηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με αφέλεια, έδωσε από νωρίς χώρους και το πλήρωσε φτάνοντας σε σημείο να… πάρει ανάσα από την πίεση που δέχτηκε.

Το υποδηλώνει και το τελικό αποτέλεσμα, ο Αρης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι κι αυτό βασίστηκε αφενός στο εκρηκτικό τέταρτο που είχε στο πρώτο ημίχρονο και αφετέρου στο γεγονός ότι επιτέλους είδαμε κομβικούς παίκτες, για την άρτια λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής, να ανταποκρίνονται και να αποδίδουν σε υψηλές στροφές. 

Ο Μπερτόγλιο έκανε τρομερό παιχνίδι. Κέρδισε δύο πέναλτι, πέτυχε ένα υπέροχο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ και γενικώς ήταν ο παίκτης-κλειδί στην επιθετική λειτουργία. Ο Μπρούνο Γκάμα και ο Ματέο Γκαρσία έβγαλαν φοβερή ενέργεια και ανταποκρίθηκαν στο pressing ψηλά, ενώ ο Καμαρά έβαλε τη δική του σφραγίδα στο ματς με ένα γκολ και δύο ασίστ. 

Ο Μαυριτανός λειτούργησε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό ως παίκτης του συνόλου, υπό την έννοια ότι τον βοήθησαν (οι συμπαίκτες του) και βοήθησε. Στο χθεσινό παιχνίδι η ομάδα είχε επικοινωνία που δεν είδαμε σε προηγούμενα κι αυτό λειτούργησε αποτελεσματικά στο σύνολο. 

Αυτό που είδαμε χθες στο “Κλεάνθης Βικελίδης” είχε πολλά από εκείνα τα περσινά στοιχεία που έκανε τον Αρη να ξεχωρίσει. Η εικόνα και το τελικό σκορ αποτελούν και μία καλή απάντηση σε όλους όσους προέτρεξαν να ισοπεδώσουν τις δυνατότητες της ομάδας.

Με το “δύο στα δύο” και μετά από μία τόσο επιβλητική νίκη το ζητούμενο για τον Αρη είναι να αποκτήσει σταθερότητα στο παιχνίδι του και να εξελίξει όλα εκείνα τα στοιχεία που έβγαλε χθες. Γιατί ψυχολογία πλέον έχει, το θέμα είναι να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ για τα δύο εκτός έδρας ματς που ακολουθούν με ΑΕΚ και Βόλο. Ματς τα οποία μπορεί να τον εκτοξεύσουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.