Ηταν αναμενόμενο ότι θα «δηλητηριαστούν» τα πλέι οφ της Stoiximan Super League

Βασίλης Μάστορας21 Μαρτίου 2023

Οσοι βιάστηκαν να υποστηρίξουν ότι ο ανταγωνισμός που θα υπάρξει φέτος στα πλέι οφ για τις δύο πρώτες θέσεις, θα αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για να αποκτήσει φίλους η Stoiximan Super League, διαψεύστηκαν.

Οντως ήταν μία καλή ευκαιρία να γίνει ένα ξεχωριστό μίνι Πρωτάθλημα, στο οποίο θα κυριαρχούσε το θέαμα, η αγωνιστικότητα, ο ανταγωνισμός και κυρίως η ισονομία στις διαιτητικές αποφάσεις. Αν γινόταν όλα αυτά πράξη θα ήταν προς όφελος του Πρωταθλήματος. Πώς μεταφράζεται αυτό; Καλύτερες προσφορές από τις εταιρείες εξαγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων και τους χορηγούς. Αυτό που είναι το διακύβευμα όλων των Πρωταθλημάτων της κεντρικής Ευρώπης. Ολων πλην της Ελλάδας. 

Εδώ είναι εντελώς διαφορετική η κουλτούρα των ανθρώπων και διαφορετική η στόχευση τους. Ετσι είναι πάντα επίκαιρο εκείνο που είπε πριν από χρόνια ο Ηλίας Σπάθας: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γ@@@@”. Aυτή ήταν η αντίληψη που επικρατούσε στην αλήστου μνήμης «παράγκα», πριν περίπου από 20 χρόνια. Λογικά θα έπρεπε με το πέρασμα των χρόνων να ξεθώριαζαν κάτι τέτοιες απόψεις. Αλλά απ’ ότι φαίνεται το «χωράφι» του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτό τον καρπό βγάζει. Οπότε όσοι αισιοδοξούν ότι κάτι θα αλλάξει μάλλον ματαιοπονούν.

H ιστορία μοιάζει με το να φωνάζει ένα «κλεφτρόνι» γιατί του έκλεψαν το σπίτι, ενώ ο ίδιος είχε «μπουκάρει» πριν από λίγο σ’ άλλο σπίτι και το ξάφρισε.

Ολοι πιστεύω ότι γνωρίζουν τους κανόνες που παίζεται το παιχνίδι του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου κι όλοι με κάποιον τρόπο το υιοθετούν. Είτε γιατί όσο έχουν τις άκρες, στην χειρότερη περίπτωση ισοφαρίζουν τη ζημία από τις σε βάρος τους διαιτησίες, είτε γιατί οι μικρότεροι τους βοηθιούνται από τους ισχυρούς συμμάχους τους.

Δεν πιστεύω ότι είναι πολλοί εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται πώς παίζεται το παιχνίδι του παρασκηνίου.

Ολος ο καβγάς δεν έχει αφετηρία την στόχευση για ισονομία. Αν ίσχυε αυτό θα ακούγαμε κάποια ομάδα να παραδέχεται ότι αδικήθηκε ο αντίπαλος της. Το έκανε ο Ντέμης Νικολαΐδης όταν ήταν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και έπεσαν όλοι να τον «φάνε».

Μ’ αυτή τη λογική η Stoiximan Super League1 θα συνεχίσει, δυστυχώς, να λειτουργεί με κανόνες ζούγκλας. Ο θάνατος σου η ζωή μου. Κι όταν επιχειρείς να επιβιώσεις με κάθε τρόπο λίγο σε ενδιαφέρει η ποιότητα του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Αλλωστε το «πάμε κι όπου βγει» μοιάζει να έχει γίνει νόμος στην ελληνική καθημερινότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.