Ιταλία - Κορωνοϊός: «Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους άνω των 60 - Από που αποκλείονται

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2022

Υποχρεωτικό σούπερ πάσο εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών πρόκειται να ζητήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ζητώντας τη στήριξη των κομμάτων της κυβέρνησης του, ώστε να το υιοθετήσουν.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ιταλίας, ο Μάριο Ντράγκι θέλει να επεκτείνει το υποχρεωτικό σούπερ πάσο εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς εκτιμάται πως θα αυξηθούν οι εμβολιασμένοι κατά 1,5 εκατομμύριο ενώ θα προστατευθούν και οι πιο ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Παράλληλα αναμένεται να επεκταθεί η χρήση του σούπερ πάσου και σε νέες κατηγορίες εργαζομένων.

Τα μέτρα θα συζητηθούν σήμερα, πρώτα σε σύσκεψη με τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και στην συνέχεια στο υπουργικό συμβούλιο ενώ αναμένεται να φανεί αν ο Μάριο Ντράγκι θα καταφέρει να εξασφαλίσει και τη συναίνεση της Λέγκα, η οποία έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της για την επέκταση του σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου.

Το σούπερ πάσο εμβολιασμένου

Το σούπερ πράσινο πάσο θα είναι απαραίτητο, από τις 10 Ιανουαρίου του 2022, για την πρόσβαση σε ξενοδοχεία, εκθέσεις, ορεινές εγκαταστάσεις και πίστες σκι, πισίνες, δεξιώσεις μετά από βαπτίσεις ή γάμους.

Η επέκταση του «πάσου» αφορά και τη χρήση όλων των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και τη δυνατότητα κατανάλωσης φαγητού στα εστιατόρια, σε κλειστούς, όπως και σε ανοικτούς χώρους.

Κάτι που σημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις αυτές, θα πάψει να ισχύει η δυνατότητα πρόσβασης με αρνητικό τεστ, για τους ανεμβολίαστους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.