Ιταλία: Η Ίντερ «σκόρπισε» 3-0 τη Μίλαν και «χτίζει» διαφορά!

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος21 Φεβρουαρίου 2021



Τη διαφορά στους 4 βαθμούς «άνοιξε» η πρωτοπόρος Ίντερ κερδίζοντας 0-3 στο ντέρμπι του Μιλάνου τη Μίλαν, με τους Νερατζούρι να… ζουν το δικό τους 2011: Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες του Μιλάνου ήταν στις δύο πρώτες θέσεις παίζοντας το μεταξύ τους ντέρμπι, ήταν στις 2 Απριλίου 2011, όταν η Μίλαν είχε κερδίσει… 3-0 και είχε κατακτήσει το (τελευταίο έκτοτε) Scudetto!

Στο 5’ Η Ίντερ Προηγήθηκε με το… καλημέρα. Με πολύ ωραία οργανωμένη επίθεση οι Νερατζούρι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, με τους Λουκάκου-Λαουτάρο Μαρτίνες να συνεργάζονται εύστοχα σε δεύτερο χρόνο και τον Αργεντινό να στέλνει ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα μετά από ιδανική σέντρα του Βέλγου επιθετικού.

Η Μίλαν έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 33', όταν μετά από γέμισμα του Κεσί και προσωρινή απομάκρυνση της μπάλας, ο Τεό Ερνάντες επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαντάνοβιτς.

Τα δύο «όχι» του Χαντάνοβιτς στον Ζλάταν σε... 14 δευτερόλεπτα!

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν μπήκε… φουριόζα και στο 47’ δημιούργησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, στις οποίες ισάριθμες φορές είπε «όχι» ο Χαντάνοβιτς. Μάλιστα ο γκολκίπερ της Ίντερ έσωσε την εστία του δύο φορές σε… 14 δευτερόλεπτα, σε δύο διαδοχικές κεφαλιές του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και εξουδετέρωσε εντυπωσιακά το σουτ του Τονάλι!

Ισχυρόπροβάδισμα με Doppietta του Μαρτίνεζ

Ο Χαντάνοβιτς «έσωσε» την Ίντερ από το 1-1 και ο Λαουτάρο Μαρτίνες με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 57’ έδωσε ισχυρό προβάδισμα 0-2 για τους Νερατζούρι μετά από συνεργασία εξαιρετικής ομαδικότητας Μπαρέλα-Λουκάκου-Χακίμι-Έρικσεν-Πέρισιτς και του σκόρερ.

«Μίλησε» ο Λουκάκου: «Εγώ, εγώ, σου το είπα»-Το ρεκόρ του

Έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ, είχε συμβολή στη συνεργασία με τους συμπαίκτες του στο 0-2 και στο 66’ «μίλησε» ο ίδιος. Ο Ρομέλου Λουκάκου πήρε την μπάλα στη σέντρα από την απομάκρυνση του Πέρισιτς, «έτρεξε» την άμυνα της Μίλαν και με καταπληκτικό πλασέ στη δεξιά γωνία πέτυχε το τελικό 0-3, φωνάζοντας στους πανηγυρισμούς: «Εγώ, εγώ, σου το είπα γαμώτο» πριν τον… σκεπάσουν με τις αγκαλιές τους οι συμπαίκτες του.

Ο Λουκάκου μ’ αυτό το γκολ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε σε τέσσερα διαδοχικά ντέρμπι του Μιλάνου! Ο τελευταίος που το πέτυχε ήταν ο Ρομέο Μονέτι τη σεζόν 1972-1973!

ΜΙΛΑΝ (Σ. Πιόλι): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιάερ, Ρομανιόλι, Τέο Ερνάντεζ, Τονάλι (67’ Μεϊτέ), Κεσί, Σαλεμάκερς (67’ Λεάο), Τσαλχάνογλου, Ρέμπιτς, Ιμπραΐμοβιτς (75’ Καστιγιέχο)

ΙΝΤΕΡ (Α. Κόντε): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι (*3’ Γιάνγκ), Μπαρέλα (86’ Βιδάλ), Μπρόζοβιτς, Έρικσεν (78’ Γκαλιαρντίνι), Πέρισιτς (78’ Νταρμιάν), Λουκάκου, Λαουτάρτο Μαρτίνες (78’ Σάντσεζ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.