Ιταλία: Η αστυνομία δεν άφησε τους οπαδούς της Ίντερ να φτιάξουν κορεό για τον Λουκάκου!

Metrosport Team27 Απριλίου 2023

Ο Ρομέλου Λουκάκου στον πρώτο ημιτελικό του Ιταλικού κυπέλλου δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Γιουβέντους. Αυτό ξεσήκωσε όπως είναι φυσικό θύελλα αντιδράσεων στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Οι φανατικοί της Ίντερ, Curva Nord, ήθελε στον χθεσινό επαναληπτικό να φτιάξει πανό στήριξης προς τον Βέλγο επιθετικό, αλλά όπως κατήγγειλε μέσω social media, η αστυνομία της το απαγόρευσε πριν το ντέρμπι με την Γιουβέντους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Η απαγόρευση που υπήρξε χθες το βράδυ, δηλαδή η αφαίρεση των πανό από τις κερκίδες, είναι αποτέλεσμα μιας χαριστικής και μάλλον περίεργης αδικίας απέναντι σε μια αντιρατσιστική χορογραφία που θέλαμε να σηκώσουμε.

Ναι, γιατί η δυσαρέσκεια μας προκύπτει από την έλλειψη εξουσιοδότησης για τη δημιουργία της προαναφερθείσας χορογραφίας, η οποία θα απαιτούσε φόρο τιμής στη χειρονομία του Λουκάκου στο γήπεδο της Γιουβέντους.

Μια χορογραφία κατά του ρατσισμού, ένα θέμα που τις τελευταίες εβδομάδες είχε ριζώσει στις αθλητικές στήλες της τηλεόρασης και των εφημερίδων.

Αντίθετα, ως συνήθως, η αλήθεια παραποιήθηκε, ρίχνοντας το ζήτημα της πώλησης εισιτηρίων του “Euroderby” λόγω αυτής της διαμαρτυρίας: μια πώληση που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα εφαρμοστεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.