Ιστορική βραδιά για τον Λεμπρόν, προβάδισμα για τους Λέικερς

Metrosport Team23 Αυγούστου 2020

Πέραν της νίκης που ήταν ασφαλώς ο στόχος των Λέικερς προκειμένου να κάνουν το 2-1 για τους Μπλέιζερς, η βραδιά έκρυβε μια ακόμη μεγαλειώδη εμφάνιση του Λεμπρόν Τζέιμς και δύο ιστορικά ρεκόρ για τα πλέι οφ του ΝΒΑ.

Οι «λιμνάνθρωποι» επικράτησαν με 116-108 των Μπλέιζερς, με τον «Βασιλιά» να τελειώνει το παιχνίδι με 38 πόντους, 12 ριμπάουντ, οχτώ ασίστ και δύο κλεψίματα. Ήταν μία ιστορική βραδιά καθώς με τα τέσσερα εύστοχα τρίποντα του έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας των πλέι οφ. Έφτασε 375 και ξεπέρασε τον Κλέι Τόμπσον που φέτος είναι απών και έμεινε στα 374. Ο Λεμπρόν έχει μπροστά του σε αυτήν τη λίστα τον Ρέι Άλεν που είναι 2ος με 385 τρίποντα πλέι οφ ενώ μακριά είναι η κορυφή, εκεί όπου βρίσκεται ο Στεφ Κάρι με 480.

Ακόμη με τη νίκη των Λέικερς ο Τζέιμς έγινε ο 2ος παίκτης σε νικηφόρα αποτελέσματα πλέι οφ στην ιστορία! Έφτασε τις 158 ξεπερνώντας τον Τιμ Ντάνκαν που είχε 157. Η λογική μάλιστα λέει ότι στη διάρκεια των φετινών πλέι οφ, με την προϋπόθεση προφανώς ότι οι Λέικερς θα προκριθούν έναντι των Μπλέιζερς, θα φτάσει στην πρώτη θέση αυτής της λίστας καθώς εκεί είναι με τρεις περισσότερες (161) ο Ντέρεκ Φίσερ.

Για τους Μπλέιζερς ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε 34 πόντους, πέντε ριμπάουντ και και επτά ασίστ.

Ενδιαφέρον απέκτησε το ζευγάρι των Θάντερ με τους Ρόκετς, καθώς η ομάδα της Οκλαχόμα επικράτησε σήμερα τα ξημερώματα με 119-107 στην παράταση και μείωσε στο 2-1. Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έκανε μία ακόμη «γεμάτη» εμφάνιση με 23 πόντους, επτά ριμπάουντ και έξι ασίστ για τους νικητές. Από την άλλη πλευρά -απόντος του τραυματία Ράσελ Ουέστμπρουκ- ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 38 πόντους, επτά ριμπάουντ και οχτώ ασίστ αλλά 3/13 τρίποντα.

Σαφώς πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο ζευγάρι των Χιτ με τους Πέισερς. Η ομάδα του Μαϊάμι επικράτησε σήμερα με 124-115 και έκανε το 3-0 με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να ξεχωρίζει με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Για τους Πέισερς ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε 34 πόντους, 14 ασίστ και επτά ριμπάουντ.

Νωρίτερα στη βραδιά, οι Μπακς με 35 πόντους, 11 ριμπάουντ και επτά ασίστ του Γιάννη Αντετοκούνμπο επιβλήθηκαν των Μάτζικ με 121-107 και έκαναν το 2-1.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.