Ιστορική βραδιά για Ισπανία, Φεράν Τόρες και... Γερμανία

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2020

Το εκκωφαντικό 6-0 της Ισπανίας επί της Γερμανίας της χθεσινής βραδιάς πέραν του ότι έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη, άφησε πίσω του και αξιοσημείωτες επιδόσεις. Οι σημαντικότερες από το πρόσωπο της βραδιάς, τον Φεράν Τόρες.

Σε ηλικία 20 ετών και 262 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που σημείωσε χατ-τρικ σε για την Ισπανία από τον Οκτώβριο του 2005, όταν ο Σέρχιο Ράμος είχε σκοράρει τρεις φορές απέναντι στο Σαν Μαρίνο σε ηλικία 19 ετών και 196 ημερών.

Ήταν μια βραδιά-εφιάλτης για τη Γερμανία που δέχτηκε τρία γκολ στο 38', γρηγορότερα από κάθε άλλο παιχνίδι της από τις 28 Απριλίου 2004 όταν είχε δεχτεί τρία γκολ σε 36 λεπτά και τελικά ηττήθηκε με 5-1 σε φιλικό ματς με τη Ρουμανία. Γενικότερα τα «πάντσερ» δέχτηκαν τρία γκολ πρώτου ημιχρόνου σε επίσημο ματς, για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1958. Τότε είχαν βρεθεί πίσω με 3-1 στον μικρό τελικό με τη Γαλλία στον οποίο ηττήθηκαν με 6-3.

Σίγουρα ο Μάνουελ Νόιερ θα ήθελε να συνδυάσει με κάτι καλύτερο, το προσωπικό του επίτευγμα. Με την 96η εμφάνιση του κάτω από τα δοκάρια της Γερμανίας έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές τερματοφύλακας των «πάντσερ», καθώς ξεπέρασε τον Σεπ Μάιερ.

Με το γκολ του Αλβάρο Μοράτα, η Ισπανία έφτασε τους 13 διαφορετικούς σκόρερ στο UEFA Nations League, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα αφού 12 έχει η Ελβετία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.