Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού με ήρωα τον Ελ Αραμπί

Πέτρος Χαριζακλής28 Φεβρουαρίου 2020

Μια ιστορική πρόκριση κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός μέσα στο Λονδίνο, κερδίζοντας με 2-1 την Αρσεναλ στην παράταση και την πέταξε εκτός Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Μαρτίνς πέρασε στους «16» της διοργάνωσης με μια ψυχωμένη εμφάνιση, έδειξε πως είχε δυνάμεις και τα κατάφερε με ήρωα τον Ελ Αραμπί.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε φάσεις και ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ευκαιρία. Στο 36' ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Στο 53ο λεπτό ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Σενεγαλέζος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Αρσεναλ πίεσε και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 59ο λεπτό το σουτ του Τζάκα έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «κανονιέρηδων» ήρθε στο 76΄. Το σουτ του Πεπέ απέκρουσε ο Σα και στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Λακαζέτ πέρασε άουτ. Μεγάλη απόκρουση για τον Πορτογάλο κίπερ.

Δεν έφτανε το τρομερό γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, ήρωας ο Ελ Αραμπί

Στην παράταση η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Ολυμπιακό. Στο 104' ο Γκασπάρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι. Ωραία αντεπίθεση για τους «ερυθρόλευκους» με τον Ελ Αραμπί να δίνει στον Μασούρα, αυτός έκανε ένα ωραίο σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Αρσεναλ στο 113΄πέτυχε ένα τρομερό γκολ με τον Ομπαμεγιάνγκ και όλοι πίστεψαν πως θα περνούσε στην επόμενη φάση. Σέντρα του Μαρτινέλι, ο Σισέ έκοψε αλλά η μπάλα πήγε στον Γκαμπονέζο επιθετικό που με ένα υπέροχο γυριστό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και να πάρει μια ιστορική πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Στο 120΄ λοιπόν, ο Ελαμπντελαουί με υπερπροσπάθεια έδωσε στον Μασούρα, αυτός έκανε τη σέντρα προς τον Ελ Αραμπί που πετάχθηκε στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε για να νικήσει τον Λένο και να σκοράρει. Ολα ξεκίνησαν από λάθος κοντρόλ του Λένο που πέταξε την μπάλα κόρνερ, από το οποίο προήλθε το γκολ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Άρσεναλ είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει εκ νέου όμως ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε το εύκολο ενώ νωρίτερα είχε βάλει το δύσκολο. Η φάση ξεκίνησε από τα δεξιά με σέντρα από τα δεξιά και τη μπάλα από κόντρες να φτάνει στον Ομπαμεγιάνκ που ανενόχλητος έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Σα.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Σάκα, Νταβίντ Λουίς, Μουστάφι (103΄Παπασταθόπουλος), Μπεγερίν (84΄Γουίλοκ), Τζάκα, Θεμπάγιος (72΄Θεμπάγιος), Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ, Έζιλ, Λακαζέτ (106΄Μαρτινέλι).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας (114΄Λοβέρα), Σισέ, Μπα, Ομάρ, Γκιγέρμε (117΄Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (86΄Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77΄Μασούρας), Ελ Αραμπί

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.