Ισραήλ: Έρευνα δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι μόλις 64% αποτελεσματικό

Metrosport Team05 Ιουλίου 2021

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech φαίνεται να αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό την εισαγωγή σε νοσοκομείο και σοβαρές περιπτώσεις, αλλά είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικό κατά της πρόληψης της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta του κορωνοϊού.

Νέα στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον ιστότοπο ειδήσεων Ynet έδειξαν ότι τον περασμένο μήνα, το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για σχεδόν όλους τους εμβολιασμένους Ισραηλινούς, ήταν μόλις 64% αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης από κορωναϊούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία δείχνουν ότι τον Μάιο, όταν το στέλεχος Delta ήταν λιγότερο διαδεδομένο, το εμβόλιο ήταν 94,3% αποτελεσματικό. Σύμφωνα με τον Ynet, τα στοιχεία παρουσιάστηκαν την Κυριακή το απόγευμα σε μια συνάντηση ομάδας εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, μια μελέτη από ερευνητές στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο και στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Hadassah έδειξε ότι το εμβόλιο Pfizer είναι 60-80% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης από το στέλεχος Delta. Η παραλλαγή Delta, η οποία πιστεύεται ότι είναι δύο φορές πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του COVID-19, θεωρείται υπεύθυνη για το 90% των νέων περιπτώσεων στο Ισραήλ τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο, αναφέρουν ότι το εμβόλιο εξακολουθεί να είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της πρόληψης σοβαρών συμπτωμάτων και νοσηλείας. Τον Μάιο, το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 98,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε η Ynet, και τον Ιούνιο ήταν 93%.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.