Ισραήλ: Διπλασιασμός των κρουσμάτων εν μέσω εμβολιασμών - Η μυστική συμφωνία με την Pfizer

Αλέξανδρος Τσίγγος09 Φεβρουαρίου 2021

Το Ισραήλ με 10.000.000 κατοίκους είναι συγκρίσιμο με την Ελλάδα σε κατοίκους και γεωγραφική περιοχή.


Η εικόνα από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

  • Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν στην περίοδο των εμβολιασμών
  • Για να κυκλοφορήσει κάποιος χρειάζεται να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • Η Ισραηλινή κυβέρνηση παραχώρησε στην Pfizer τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της.

Μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να εμβολιαστεί το 80% των κατοίκων του με το 30% να έχει λάβει και την δεύτερη δόση.

Εικόνα από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου.

Θα περίμενε κανείς ότι θα είχαμε μια μείωση των κρουσμάτων και θανάτων.

Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.


Από τις 19 Δεκεμβρίου που είχαμε 370.000 κρούσματα, έχουμε φτάσει σε λιγότερο από δύο μήνες σχεδόν στον διπλασιασμό των κρουσμάτων. 700.000 περίπου και αντίστοιχα σχεδόν διπλασιασμός των θανάτων.


Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μαζικός εμβολιασμός δεν περιορίζει την μεταδοτικότητα του ιού.

Όπως και τα lockdown.

Και είναι η στιγμή της αλήθειας, αν το εμβόλιο ήταν μια χίμαιρα που έδινε την προοπτική μιας ελπίδας η στην ουσία ήταν ένα ακόμα πολιτικό εργαλείο πρόσχημα για να είναι αποδεκτή η αφαίρεση η η κατάργηση συνταγματικών ελευθεριών.

Η κοινωνική ασφυξία που έχει προκαλέσει η πολιτική των Lockdown και ο μαζικός εμβολιασμός από την άλλη, ανάγκασε την κυβέρνηση του Ισραήλ να χαλαρώσει τα μέτρα. Όμως αυτή η χαλάρωση δεν αφορά όλους τους κατοίκους.

Αφορά μόνο όμως τους εμβολιασμένους. Το νέο Άστρο του Δαβίδ!

Οι μέρες που έρχονται θα δείξουν ακόμα περισσότερα, γιατί όπως παρατηρούμε μέχρι και χθες το 8,8% των τέστ έβγαιναν θετικά.

Εχθές το Ισραήλ έκανε 53.000 περίπου τέστ, όπως βλέπουμε στην εικόνα δύο και είχε 5.571 κρούσματα.

Αν σκεφτούμε ότι αυτό θα γινόταν στην Ελλάδα, θα μας είχαν δέσει χειροπόδαρα εντός της οικείας μας.

Η συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης του Ισραήλ και της Pfizer ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες εντός του Ισραήλ. Όπως και πολλές φωνές διαμαρτυρίας υπήρξαν στην απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε μαζικό εμβολιασμό. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την κατηγόρησαν ότι καθιστά τον λαό του Ισραήλ ινδικό χοιρίδιο, θέτοντας τον να πειραματιστεί μαζικά σε μια τεχνολογία που δεν γνωρίζει κανείς στην πραγματικότητα πόσο μπορεί να βλάψει.



Την συμφωνία μεταξύ του Υπ. Υγείας του Ισραήλ και της Pfizer, η επιτροπή διαφύλαξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της σύμβασης του Ελσίνκι την χαρακτήρισε και ανήθικη και παράνομη.

Στην Pfizer για την παραδόθηκαν όλα τα ιατρικών δεδομένων των Ισραηλινών πολιτών, ΑΜΚΑ ιατρικούς φακέλους, ιστορικό του κάθε εμβολιαζόμενου.

Ναι μεν είναι ανώνυμα τα στοιχεία, ΟΜΩΣ στην παράγραφο περί ταυτοποίησης των ανθρώπων και των δεδομένων υγείας τους αναφέρει: «δεν περιέχει λεπτομέρειες που προσδιορίζουν ένα άτομο, αλλά που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση ενός ατόμου είτε χρησιμοποιώντας εύλογα μέσα ή άλλες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.» Δηλαδή όπως θα λέγαμε στην Ελλάδα, όχι Γιάννης Γιανάκης.

Έχει διαγραφεί η ημερομηνία της συμφωνίας που κάνει τον κάθε ένα να αναρωτηθεί πότε έγινε αυτή η συμφωνία και τι θα αποκάλυπτε η ημερομηνία της.

Έχει διαγραφεί ολο το μέρος που αφορά τα θέματα ευθύνης της Pfizer για αστικές αγωγές σε περίπτωση που υπάρχουν θάνατοι η άλλες σοβαρές συνέπειες στην ζωή των εμβολιασμένων


Παρόλο που υπάρχει η εντύπωση ότι έγινε πώληση των δεδομένων, αυτό δεν ισχύει. Ισχύει όμως κάτι πιο ανησυχητικό. Κοινή ιδιοκτησία του Κράτους του Ισραήλ και της Φαρμακευτικής εταιρείας!

Που σημαίνει ότι στο μέλλον η χρήση αυτών των δεδομένων αν αποδώσουν κέρδη από την χρήση τους τα κέρδη τους τα μοιράζονται.

Μπορεί η Pfizer να μην είναι η IBM του 1940, αλλά μια εταιρεία που δημιούργησε ένα Γερμανός μετανάστης στην Αμερική και η κυβέρνηση του Ισραήλ να λειτούργησε με γνώμονα το κοινό καλό του λαού του Ισραήλ, αλλά είναι αναπόφευκτο να μην αναλογιστεί κανείς την βοήθεια που προσέφερε η IBM με τα υπολογιστικά της συστήματα στην περίοδο του προ και στην διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου στην Γερμανία, που οδήγησε στην εξόντωση και στο ολοκαύτωμα.

Η Ισραηλινή κυβέρνηση θα δαπανήσει εκατομμύρια στο άμεσο μέλλον για να υποστηρίξει την ορθότητα των αποφάσεων της. Όμως οι αριθμοί δε μπορούν να αλλάξουν όσα εκατομμύρια κι αν πληρώσεις. Αν το πείραμα πέτυχε εκεί θα φανούν. Γιατί όμως να πληρώσεις αν έχεις πετύχει;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.