Ισραήλ: Αναβάλλει την έναρξη εμβολιασμών για την τέταρτη δόση

Metrosport Team25 Δεκεμβρίου 2021

Αναβάλλει την έναρξη των εμβολιασμών με την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό το Ισραήλ. Η συγκεκριμένη χώρα ήταν η πρώτη στον κόσμο που είχε προγραμματίσει εμβολιασμούς τέταρτης δόσης κάτω από την απειλή και της παραλλαγής Όμικρον.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινούσαν την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, όμως θα καθυστερήσουν επ’ αόριστον. Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να φρενάρει τους εμβολιασμούς μετά από νέα εκτίμηση πως η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ηπιότερη ασθένεια από άλλες παραλλαγές, αν και εξαπλώνεται ταχύτερα και αποφεύγει καλύτερα τα εμβόλια.

Σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Channel 13 του Ισραήλ, ο διευθυντής του ισραηλινού υπουργείου Υγείας ανέφερε πως ενδέχεται να μην εγκρίνει τις πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις καθώς εκκρεμούν περαιτέρω δεδομένα που να αποδεικνύουν πως η νοσηλεία από τη νέα παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο πιθανή απ’ ό, τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Συγκεκριμένα ο Νάκμαν Ας, γενικός διευθυντής του υπουργείου, είπε πως δεν έχει ακόμη εγκρίνει την εκστρατεία εμβολιασμού της τέταρτης δόσης καθώς αναμένονται δεδομένα και από τη Μεγάλη Βρετανία που αποδεικνύουν πως η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από το στέλεχος Δέλτα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.