Ισπανικά ΜΜΕ: Στο πλευρό του Ντιακαμπί μετά το περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης!

Metrosport Team05 Απριλίου 2021

Πρώτο θέμα στα Ισπανικά ΜΜΕ παραμένει η χθεσινή ρατσιστική επίθεση του Χουάν Κάλα της Κάντιθ προς τον Μουκτάρ Ντιακαμπί της Βαλένθια κατά την διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων, που βρήκε νικήτρια την πρώτη με 2-1.

«Δεν είσαι μόνος»: είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της ισπανικής εφημερίδας «Marca», αφιερωμένο στον Γάλλο αμυντικό της Βαλένθια Μουκτάρ Ντιακαμπί, ο οποίος δήλωσε πως δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον πρώην κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ (2011-2012) και νυν της Κάντιθ, Χουάν Κάλα. «Κάτι άλλο ναι, όχι όμως γ... νέγρος», είπε ο Γάλλος, που παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, για τις διαμαρτυρίες του. Οι συμπαίκτες του στη Βαλένθια, τον περικύκλωσαν, έμαθαν τι συνέβη και αποχώρησαν στα αποδυτήρια.

Οι ποδοσφαιριστές δεν ήθελαν να συνεχιστεί η αναμέτρηση πράξη που δηλώνει την συμπαράσταση προς τον συμπαίκτη τους, παρόλα αυτά ο διαιτητής ενημέρωσε τις «νυχτερίδες» πως σε περίπτωση που δεν αγωνισθούν θα υπάρξει ποινή αφαίρεσης βαθμών. Ο Ντιακαμπί, προέτρεψε την ομάδα να βγει να συνέχισει το ματς χωρίς την παρουσία του βέβαια.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα (2-1 η Κάντιθ με γκολ του Λόπεθ στο 88') άρχισαν οι αντιδράσεις. «Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει αυτήν την ταπείνωση», είπε ο Γάμπριελ Παουλίστα. «Είναι κρίμα που συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», τόνισε ο Ντάνιλ Βας. Μετά, έφτασαν οι εξηγήσεις του προπονητή της Κάντιθ, Αλβάτο θερβέρα. «Ο παίκτης μου (σ.σ: Κάλα) μου είπε ότι δεν τον έχει προσβάλει. Τον πιστεύω.» Στη συνέχεια η Κάντιθ υπερασπίστηκε την ειλικρίνεια όλων των παικτών της, ενώ η Βαλένθια ζήτησε να διερευνηθούν τα γεγονότα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.