Ισπανία: Σκέψεις για ολοκλήρωση της ACB στα Κανάρια Νησιά

Metrosport Team13 Απριλίου 2020

Θολό παραμένει το τοπίο για την τύχη του φετινού ισπανικού Πρωταθλήματος μπάσκετ, την ώρα που η χώρα της Ιβηρικής θρηνεί χιλιάδες θύματα λόγω του κορωνοϊού.

Παρ’ ότι η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που μετρούν τις μεγαλύτερες απώλειες από την πανδημία οι ιθύνοντες της ισπανικής Λίγκας (ACB) διστάζουν να λάβουν απόφαση για οριστικό «λουκέτο».

Το αντίθετο μάλιστα, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της «Mundo Deportivo», η ACB εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκεντρώσει όλες τις ομάδες στα Κανάρια Νησιά και να ολοκληρώσει εκεί τη σεζόν, με δεδομένο πως το νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ατλαντικό έχει πληγεί ελάχιστα από τον κορωνοϊό σε σχέση με την υπόλοιπη Ισπανία.

Προς το παρόν δεν έχουν αποφασιστεί οι λεπτομέρειες, ωστόσο μία σκέψη είναι να εκπονηθεί ένα πλάνο όπου θα ξεκινήσουν κατευθείαν τα πλέι οφ με την συμμετοχή των 16 πρώτων ομάδων της κατάταξης, με τις Φουενλαμπράδα και Εστουδιάντες που βρίσκονταν στις δύο τελευταίες θέσεις την στιγμή της διακοπής (17η και 18η αντίστοιχα) να παίρνουν ένα ποσοστό των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και παράλληλα την εγγύηση ότι δεν θα υποβιβαστούν.

Το πλάνο θέλει τις ομάδες να δίνουν τρεις αγώνες την εβδομάδα. Τα δε υποψήφια γήπεδα για να διεξαθούν οι αγώνες είναι αυτά της Τενερίφης και της Γκραν Κανάρια, καθώς και ένα ακόμα κλειστό γήπεδο που βρίσκεται στα νησιά.

Όπως γίνεται σαφές, το συγκεκριμένο πλάνο έχει προς το παρόν αρκετά ερωτήματα, με πιο σημαντικό να είναι το πώς οι παίκτες θα δίνουν τρεις αγώνες την εβδομάδα έπειτα από αποχή δύο μηνών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.