Iσπανία-Ελλάδα: Αρχίζει το «ταξίδι», με κακή παράδοση

Metrosport Team19 Μαρτίου 2021

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου καλείται να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Ισπανίας στον πρώτο αγώνα της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022. Μάλιστα, η διοργάνωση αυτή θα είναι η πρώτη που θα διεξαχθεί Χειμώνα.

Σε έναν όμιλο με αντιπάλους την Σουηδία, το Κόσοβο και την Γεωργία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να κάνει το πρώτο βήμα παίρνοντας θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Ισπανίας. Η αποστολή της ομάδας του Τζον Φαν’τ Σχιπ είναι όσο δύσκολη ακούγεται έχοντας εις βάρος και την προϊστορία.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική μετράει σε 10 αναμετρήσεις, ανεξαρτήτως έδρας, μία νίκη, εντός έδρας, δύο ισοπαλίες, η μία εκτός, και εφτά ήττες, οι τρεις στην έδρα των Φούριας Ρόχας. Από τους δέκα αγώνες, οι τέσσερις ήταν φιλικοί, ενώ οι έξι επίσημοι.

Όσον αφορά τα φιλικά, η ιστορία θέλει την Ισπανία να κερδίζει σε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια, με το άλλο να έρχεται ισόπαλο 0-0 το μακρινό 1972. Στα επίσημα ματς, η Εθνική μετράει τέσσερις ήττες σε έξι παιχνίδια. Το 2003, στα πλαίσια των Προκριματικών του Euro 2004, είχε νικήσει με 0-1, ενώ έναν χρόνο αργότερα στους ομίλους του Euro είχε έρθει ισόπαλη με 1-1.

Στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίνονται απευθείας οι 10 πρώτες ομάδες που θα τερματίσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι 10 δεύτερες, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση μέσω των play-offs. Σ’ αυτές θα προστεθούν και οι δύο καλύτερες ομάδες που θα έχουν τερματίσει πρώτες στα γκρουπ του Nations League. 

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές δεν θα πρέπει να έχουν προκριθεί απευθείας ούτε να έχουν τερματίσει στη δεύτερη θέση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλιώς, η θέση θα πάει στην επόμενη καλύτερη, με βάση την κατάταξη στο Nations League.

Επιμέλεια: Λάζαρος Αναστασιάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.