«Ίσως μπουν σε καραντίνα κι άλλοι οικισμοί στη Λάρισα»

Metrosport Team10 Απριλίου 2020

Την κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα περιέγραψε στο Metropolis 95.5 o Βαγγέλης Μητρούσιας.

Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό στον οποίο κατοικούν Ρομά, ο έμπειρος δημοσιογράφος τόνισε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» πως υπάρχουν σκέψεις και για καραντίνα σε άλλους οικισμούς στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μητρούσιας είπε:

Για την κατάσταση που επικρατεί: «Η αγωνία και ο φόβος είναι μεγαλύτερος μετά από όσα έγιναν και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα των τεστ των 200 ατόμων από τον οικισμό που θα είναι σε καραντίνα 14 μέρες όπως ειπώθηκε νωρίτερα από τον κ. Χαρδαλιά. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει. Πολλά ειπώθηκαν στη σύσκεψη στην περιφέρεια. Εκτός του οικισμού είναι σε καραντίνα και η δομή προσφύγων και ίσως μπουν σε καραντίνα και άλλοι καταυλισμοί σε Τύρναβο, Φάρσαλα».

Για το πώς έγινε η ιχνηλάτηση του πρώτου κρούσματος: «Αυτό που είπαν είναι ότι ο 32χρονος είναι ότι πήγαινε στις λαϊκές αγορές και στο κοιμητήριο αφού έχει χάσει το παιδί του που παρασύρθηκε από τρένο πριν από τρία χρόνια. Ψάχνουν στον ΕΟΔΥ για το πως κόλλησε των ιό. Αποφασίστηκε ότι δεν μπαίνει και δε βγαίνει κανείς από τον οικισμό. Έχουν σφραγιστεί όλοι οι δρόμοι και να συνειδητοποιήσουν και οι κάτοικοι ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Συζητήθηκε να μπει σε καραντίνα και ολόκληρη η πόλη αλλά απορρίφθηκε η σκέψη».

Για το μέτρο του κλεισίματος των λαϊκών αγορών: «Ισχύει. Ο 32χρονος πήγαινε στις λαϊκές αγορές και είναι πιθανόν να κόλλησε από εκεί τον ιό. Τα συμπτώματα του είναι ήπια αλλά κανείς δεν μπορεί πει τι μπορεί να προκύψει. Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία 5 άτομα με κορωνοϊό νοσηλεύονται στις ΜΕΘ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.