Ισόπαλοι Νίκη Βόλου και ΑΕΚ Β!

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2024

Iσόπαλες με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν στη Νεάπολη Νίκη Βόλου και ΑΕΚ Β. Η Νίκη προηγήθηκε νωρίς με τον Τζιώρα, όμως η ΑΕΚ Β έφερε στα ίσια το ματς στις καθυστερήσεις χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαχαίρα, μια παράβαση που αμφισβήτησαν έντονα οι κυανόλευκοι θεωρώντας πως έγινε εκτός περιοχής!

Η ΑΕΚ Β προσπάθησε να πάρει στην αρχή την μπάλα στα πόδια της, όμως η Νίκη ήταν εκείνη που στην πρώτη κλασσική της ευκαιρία στο ματς κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κρητικός έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, σέντραρε στον Τζιώρα που κινήθηκε έξυπνα στην καρδιά της περιοχής και ο τελευταίος με όμορφο τελείωμα εκτέλεσε τον Θεοχάρη για το 1-0 μέσα σε αποθέωση στο 7ο λεπτό! Μάλιστα ο Τζιώρας λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του ίδιου και της ομάδας του στο επόμενο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την τελική προσπάθεια όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο Θεοχάρης να μαζέψει τη μπάλα.

Η Νίκη ήλεγχε πλήρως το ματς στο πρώτο 20λεπτο, με την ΑΕΚ να κερδίζει στη συνέχεια μέτρα στο γήπεδο και να σπαταλά μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο 21ο λεπτό ο Μαχαιράς γέμισε μέσα στην περιοχή, ο Παυλίδης έκανε κίνηση φορ, έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά ο Γκαραβέλης με μια απίθανη επέμβαση κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Στο 22′ ο Ρουκουνάκης έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε εκτός, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη και στο σουτ του Θεοδωρίδη από πλάγια θέση αριστερά.

Στην συνέχεια οι μεγάλες φάσεις απουσίασαν με τη Νίκη να διαχειρίζεται το προβάδισμα της, να αποφεύγει τους μεγάλους κινδύνους και να ψάχνει με προσοχή κάποιο τέρμα για να εδραιώσει το προβάδισμα της. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο στο τερέν, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1 χάρη στο τέρμα του Τζιώρα από νωρίς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τη Νίκη, όταν ο Κρητικός έκανε την συρτή σέντρα στο 48′ για τον Τζιώρα, αλλά ο Χρυσόπουλος επενέβη σωτήρια την τελευταία στιγμή πριν πλασάρει ο έμπειρος επιθετικός. Δύο λεπτά μετά μάλιστα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0, όμως ο Θεοχάρης αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Κάσσου, με τον Γαβριηλίδη στη συνέχεια της φάσης να πλασάρει ψηλά από πολύ πλεονεκτική θέση και με εξουδετερωμένο τον κίπερ της ΑΕΚ.

Ένα σουτ του Γεμπόα μετά από φάση διαρκείας στο 56′ πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, ενώ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Θεοχάρη πέρασε το διαγώνιο σουτ του Γαβριηλίδη. Στο 66′ ο Λαμαράνα βρέθηκε μόνος εκτός περιοχής, σούταρε δυνατά όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 79ο λεπτό ο Γκολφίνος σε παρόμοια φάση είδε την προσπάθεια του να μην βρίσκει στόχο για λίγα εκατοστά.

Στο 80′ ο Τοπαλίδης έκανε ένα πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Θεοχάρη, με την ΑΕΚ Β να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά κόντρα στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Η άμμος στην κλεψύδρα άρχισε να αδειάζει, όμως οι κιτρινόμαυροι έστω και στο τέλος βρήκαν τελικά το γκολ που αναζητούσαν. Ο Ναά έκανε άτσαλο τάκλιν στον Θεοδωρίδη και ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται σφοδρά θεωρώντας πως η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Ο Μαχαίρας ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Γκαραβέλη για το 1-1. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της συνάντησης.

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος (71′ λ.τ Τοπαλίδης), Στίκας, Γιαννίτσης, Αναστασίου, Κυριακίδης, Λίταινας (71′ Πέττας), Γαβριηλίδης, Πολίτης (83′ Βουκελάτος), Κρητικός (54′ λ.τ Να’α), Τζιώρας.

ΑΕΚ Β (Κούστας): Θεοχάρης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος (72′ Σκόνδρας), Παυλίδης, Κανελλόπουλος, Ρουκουνάκης, Σαμπανάτζοβιτς (57′ Γκολφίνος), Λαμαράνα (83′ Χριστόπουλος), Μαχαίρας, Κάτσικας (46′ Τζούντα Γκαρσία), Θεοδωρίδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.