Δώρο... τίτλου της Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Metrosport Team01 Ιουλίου 2020

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να προηγήθηκε δύο φορές αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-2) στο Καμπ Νόου και έκανε δώρο στη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει στο +4 εάν κερδίσει σήμερα. 

Οι Καταλανοί μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 8ο λεπτό με σουτ του Ράκιτις που απέκρουσε ο Όμπλακ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μέσι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπουσκέτς πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στον Ντιέγκο Κόστα περνώντας κάτω από τα πόδια του, για να καταλήξει στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Όμπλακ να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα. Η Ατλέτικο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καράσκο από τον Βιδάλ και ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε αρχικά το χτύπημα του Ντιέγκο Κόστα αλλά ο διαιτητής διέταξε ορθά επανάληψη  καθώς κανένα από τα δύο πόδια του Γερμανού κίπερ δεν ήταν πάνω στην τελική γραμμή όταν έφυγε η μπάλα από το πόδι του Ισπανού φορ και ο Σαούλ που ανέλαβε την εκτέλεση έγραψε το 1-1 στο 19'.

Η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές, έγινε πιο επιθετική και πατούσε στην αντίπαλη περιοχή με μεγαλύτερη συχνότητα. Ο Μέσι στάθηκε άτυχος σε τρεις προσπάθειες προς στην εστία. 

Στο 50΄οι Καταλανοί πήραν εκ νέου το προβάδισμα όταν ο Φελίπε ανέτρεψε τον Σεμέδο μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Μέσι νίκησε τον Όμπλακ για το 2-1 με εκτέλεση αλά Πανένκα. Η Ατλέτικο βγήκε στην επίθεση και έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση. Ο Ντιέγκο Κόστα δεν βρήκε στόχο στην καρφωτή κεφαλιά του στο 56' όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Καράσκο και ο Σαούλ νίκησε στο 62' για δεύτερη φορά τον Τερ Στέγκεν από την άσπρη βούλα, για να γράψει το 2-2.

Στο τελευταίο ημίωρο, η Μπαρτσελόνα πάλεψε για το τρίτο γκολ της επιβίωσής της και είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Βιδάλ στο 71' και στο, όμως το 3-2 δεν ήρθε ποτέ, με την Ατλέτικο να αντέχει χωρίς πολλά καρδιοχτύπια στην πίεση και να παίρνει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. 

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς (63' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς (85' Φάτι), Πούτζ, Μέσι, Σουάρες, Βιδάλ (90' Γκριεζμάν)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Άριας, Χιμένες, Φελίπε, Λόντι, Κορέα (84' Βιτόλο), Τόμας, Σαούλ, Καράσκο (85' Λεμάρ) Γιορέντε (69' Φέλιξ), Κόστα (77' Μοράτα)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.