Ελληνας της Βιέννης: «Ετσι ζήσαμε το μακελειό»

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Γιάννης Γκαλιαμούτσας Ελληνας που κατοικεί στη Βιέννη και περιέγραψε το πως έζησε την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην πόλη. Εξέφρασε την πεποίθηση του πως πρόκειται για ισλαμική ενέργεια ενώ ανέφερε πως την ώρα της επίθεσης στο κέντρο της πόλης κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος στην Βιέννη.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για την τρομοκρατική επίθεση: «Ήταν διπλό το κακό, ήταν προγραμματισμένη η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα μεσάνυχτα στις 12 και στις 8 το απόγευμα έγινε η επίθεση. Μια τρομοκρατική επίθεση η οποία είναι ισλαμική ενέργεια όπως λέγεται. Αυτό που προσπαθούν οι αρχές να αποδείξουν αν είναι ένας ή κρύβονται και άλλοι πίσω από αυτόν. Ήταν βαριά οπλισμένος ο δράστης».

Για τα κίνητρα του δράστη: «Μόνο ο φανατισμός μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε αυτή την κατάσταση. Είναι ένα παλικάρι 20 χρονών. Μάλλον από την Βόρεια Μακεδονία ο δράστης».

Για τις οδηγίες που τους δόθηκαν από την αστυνομία: «Μας δόθηκε εντολή να μείνουμε σπίτι μας. Ήταν μια ώρα αιχμής στο κέντρο της Βιέννης με καλό καιρό και οι περισσότεροι είχαν βγει έξω για να κάνουν μια τελευταία βόλτα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό το έκανε ακόμη πιο επικίνδυνο».

Για το αν υπάρχει φόβος στους πολίτες: «Επειδή ακόμη είναι φρέσκα τα γεγονότα υπάρχει ακόμη φόβος. Είναι όλα υπό έλεγχο όμως, οι αρχές τα έχουν υπό έλεγχο».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.