Μεγάλος σεισμός βορειοδυτικά της Σάμου!

Metrosport Team30 Οκτωβρίου 2020

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι. Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι μικρότερο των 10 χιλιομέτρων, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό.

Η ισχυρότατη δόνηση που είχε διάρκεια, έγινε αισθητή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και  στην Τουρκία, τη Βουλγαρία , την Αλβανία. 

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους του νησιού, από το σεισμό στη Σάμο έχουν πέσει προσόψεις κτιρίων και η θάλασσα έχει βγει έξω στο λιμάνι.
Κάτοικος του νησιού ανέφερε ότι την ώρα του σπιτιού έσπαγαν γυαλικά, καθρέφτες, ενώ υπάρχει και η πληροφορία ότι έχει καταρρεύσει κομμάτι της εκκλησίας στο Καρλόβασι.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, στην περιοχή του επικέντρου υπάρχει ρήγμα, αλλά εκείνος εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,7 Ρίχτερ.

Μίλησε μάλιστα για το ενδεχόμενο να υπάρξει «μικρό τσουνάμι». Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αναβάθμισε τον σεισμό στα 6.9 Ρίχτερ. 




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.