«Πώς λειτουργούν οι πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού - Μπορεί να συλληφθεί ο Παναγιωτόπουλος»

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα« φιλοξενήθηκε o Απόστολος Λύτρας, ο δικηγόρος της μίας από τις κοπέλες που έκαναν καταγγελία εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου. 

Μάλιστα ο δικηγόρος, ανέφερε πως ίσως υπάρχει θέμα σύλληψης του γνωστού παρουσιαστή της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», εφόσον κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ο κ. Λύτρας στις δηλώσεις του επεσήμανε: 

«Μπορεί να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία ο Παναγιωτόπουλος. Αυτή την στιγμή ισχύει το πλημμέλημα. Για να υπάρξει κακούργημα θα έπρεπε να έβγαζε χρήματα. Αυτή την στιγμή μιλάμε για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που θεωρείται πλημμέλημα. Η έρευνα συνεχίζεται, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Υπάρχουν ακόμη εννέα βίντεο, με διαφορετικά κορίτσια, άρα μιλάμε για εννέα δικογραφίες. 

Ο νόμος το συγκεκριμένο παράπτωμα, το προβλέπει ως πλημμέλημα. Στην πορεία θα εξεταστεί εάν το πλημμέλημα γίνει κακούργημα. Μετά από τρία χρόνια καταδίκης, εάν η ποινή υπερβεί τα τρία χρόνια, έστω κι αν είναι πλημμέλημα, το δικαστήριο έχει την δικαιοδοσία, με τον νέο ποινικό κώδικα, να διατάξει την κράτησή του.

Η κοπέλα είναι 28 ετών, είχε πριν από πέντε χρόνια σχέση με τον συγκεκριμένο. Μπήκε στην διαδικασία να μάθει, να ερευνήσει, και τελικά βρέθηκαν δύο βίντεο δικά της, σε σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου. Υπάρχει και μία περίπτωση, από τα λεγόμενά της, να μην γνώριζε την βιντεοσκόπησή της. 

Χθες έδωσα το εξής στοιχείο. Υπάρχουν πλατφόρμες που γίνεται το αλισβερίσι. Και αυτό να γίνεται με οικονομικά ανταλλάγματα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Από τις πλατφόρμες, ο ένας μπορεί να ζητήσει χρήματα. Στα σάιτ πορνογραφικού υλικού, εκεί όπου τα έσοδα τους είναι μόνο από διαφήμιση, εκεί, εάν γίνεται αυτό, για να έχει κέρδος, πρέπει να έχει πελατεία που προσφέρει αυτός που έχει τα βίντεο».

- Ανήκει στην κατηγορία αυτή ο Παναγιωτόπουλος, δηλαδή σε αυτούς που ζητούν χρήματα;

«Δεν μπορώ να το γνωρίζω, είναι θέμα έρευνας. Σίγουρα κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα πρέπει να έχει κάποιος όταν ανεβάζει τις προσωπικές του στιγμές στο διαδίκτυο. Δεν ακούγεται και φυσιολογικό. Σε αυτά τα βίντεο, δεν εμφανίζεται το πρόσωπο του Παναγιωτόπουλου, άρα δεν εκθέτει τον εαυτό του. Οι υπόλοιποι που συμμετέχουν, γνωρίζουν ποιος είναι».

- Πως αντέδρασε η πελάτισσά σας;

«Τι θα μπορούσε να πει, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο; Και μάλλον, οι περισσότερες κοπέλες δεν θα έκαναν την καταγγελία γιατί ντρέπονται. Σας το λέω, γιατί έχω χειριστεί τέτοιες υποθέσεις στο παρελθόν. Πριν φθάσουμε να κατηγορούμε τα θύματα, ας δούμε τι έγινε πραγματικά. Απαγορεύεται από την νομοθεσία, η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων. 

Έχει δικαίωμα η κάθε μία, να θέλει να την τραβά ο φίλος της ένα βίντεο. Το παράνομο είναι όταν δημοσιοποιείται ένα τέτοιο βίντεο. Είπα ακόμη πως στις κοπέλες, δεν ξέρουμε εάν υπάρχει και μία ανήλικη. Εάν υπάρχει, τότε το πλημμέλημα γίνεται κακούργημα. Θα μπορούσε να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Έμαθα πως είναι έξω από το σπίτι του, 100 κάμερες. Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται. Ας επέμβει πρώτα η αστυνομία και ύστερα ας πάνε 100 κάμερες. Οταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει να λογοδοτείς για τα παραπτώματά σου».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.