Ίσαρης: «Μεγαλώνει ο κίνδυνος να κλείσει το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο»

Δημήτρης Καλαϊτζής02 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Παιδικού Χωρίου στο Φίλυρο, Λουκάς Ίσαρης, περιγράφει στο Metrosport.gr την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που απειλεί ακόμη και με το κλείσιμό του! 

SOS εκπέμπει το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, καθώς δεν υπάρχουν ούτε τρόφιμα, αλλά ούτε χρήματα για θέρμανση.

Ο Λουκάς Ίσαρης απευθύνει ηχηρή έκκληση για οικονομική βοήθεια μέσω του Metrosport.gr τονίζοντας: «Πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει. Σε 10-15 μέρες αν συνεχίσουμε έτσι θα πρέπει να κλείσουμε το Σωματείο και τα 38 παιδιά που φιλοξενούμε, ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση, θα πρέπει να τοποθετηθούν αλλού. Αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος δυσκολεύεται. Επιχειρήσεις κλείνουν, αλλά και με την απαγόρευση κυκλοφορίας δεν μπορούν να μας επισκεφθούν. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση της υγειονομικής αλλά και της οικονομικής κρίσης, οι δωρεές μειώθηκαν κατά 80%. Ακόμη, λαμβάναμε μία κρατική επιχορήγηση, που τα προηγούμενα έτη ανερχόταν στα 90.000 ευρώ. Φέτος, η Περιφέρεια, δεδομένων των συνθηκών, δεν μπόρεσε να προτείνει αυτό το ποσό στο Υπουργείο Εργασίας, γι’ αυτό και πρότεινε να λάβουμε 49.500 ευρώ. Δυστυχώς όμως ο Υπουργείο ενέκρινε μόλις το ποσό των 10.655 ευρώ. Επιπλέον, όλα τα μπαζάρ, από τα οποία κερδίζαμε χρήματα ακυρώθηκαν».

Στη συνέχεια ανέφερε πως το σωματείο έχει αποστείλει επιστολή στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, και άλλους, κάνοντας έκκληση για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης γιατί αν δεν συμβεί αυτό θα υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.