Ισαποστάκηδες αλλά και μπουρδολόγοι συγκαλύπτουν πάλι μια νέα αυτοκτονία

Δημήτρης Μπούζας16 Φεβρουαρίου 2023

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε παραπάνω από αυτό που από μόνο του και μετά το νέο σοκ, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ο «οργανισμός ΠΑΟΚ» μπορεί άνετα να πορευτεί, αποδεχόμενος και αφομοιώνοντας για χρονικές παθογένειες και σοκαριστικές καταστάσεις, δίχως την παραμικρή φυσιολογική αντίδραση. Όπως θα διαπιστώσατε, τα πάντα κύλησαν στο ίδιο μοτίβο μετά και από τη νέα «αυτοκτονία» στην Τρίπολη, δίχως κανείς να αναλαμβάνει την παραμικρή ευθύνη.

 Και όταν λέμε «οργανισμός», αναφερόμαστε ασφαλώς στη διοίκηση, στον κόουτς, στον τεχνικό διευθυντή και στους παίκτες. Δεν εξαιρούμε απολύτως κανέναν. Είναι σημαντικό βέβαια να προσθέσουμε το ρόλο που διαδραματίζει στη σκιά του όλου «οργανισμού», ένα κομμάτι ενημέρωσης το οποίο φροντίζει πότε αφελώς και πότε υπόπτως στα δύσκολα να δίνει τα ρέστα του, προκειμένου να οδηγήσει τους φίλους του ΠΑΟΚ σε άλλες σκέψεις και σε άλλες πραγματικότητες. 

Με δυο λόγια, υπάρχει διαμορφωμένο ένα σύστημα που λειτουργεί άμεσα όταν τα πράγματα ξεφεύγουν. Οι συμμετέχοντες σε αυτό, έχοντας σε μόνιμη βάση στο χέρι το χαλάκι και το φτυαράκι, σε πρώτη φάση σπρώχνουν τη ζημιά και την κουκουλώνουν και στη συνέχεια μπαίνοντας στη δεύτερη φάση η οποία αφορά την προσπάθεια διακίνησης σεναρίων που στόχος τους είναι να περάσουν κάποιες απόψεις και… δικές τους αλήθειες, επιχειρούν να απομακρυνθεί ο κόσμος από την πραγματικότητα. Δυστυχώς όμως μπορεί να υπάρχουν... πολλές αλήθειες αλλά η πραγματικότητα είναι μία και στη προκειμένη περίπτωση αυτήν παρουσιάζει το λαοφιλέστατο σύλλογο να μην μπορεί να απαλλαγεί από αυτοκαταστροφικές παθογένειες. Ο λόγος; Κατά την προσωπική μας άποψη αυτό το απαράδεκτο που συμβαίνει, να μένουν δηλαδή συνέχεια στο απυρόβλητο οι διαπράττοντες επαναλαμβανόμενα σοβαρά λάθη. Κανείς δεν εγκαλεί κανέναν. Οι πάντες κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Και γιατί να μην το κάνουν; Αφού πλην της ασυλίας που απολαμβάνουν σε επίπεδο οργανισμού, υπάρχει και η αβάντα του παρασκηνιακού συστήματος ενημέρωσης. Κι όμως εδώ τα πράγματα φωνάζουν από μόνα τους. Ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να καταλογιστούν αλλά και να αναληφθούν.

 Ο κόουτς παρά την εργατικότητα του, αλλά και την εμπειρία του,. κάνει λάθη που πληγώνουν. Με τις δηλώσεις δείχνει πως δεν είναι διατεθειμένος κάτι τέτοιο να το αποδεχθεί. Μεγάλο σφάλμα. Δεν θα μείνουμε μόνο στις εμμονές του σε παίκτες που δεν προσφέρουν τίποτε. Λάθη έχουν καταγραφεί αρκετές φορές και σε πολλές περιπτώσεις αποτυχημένων rotation. Όπως και στην σωστή διαχείριση εξελίξεων και ανατροπών, που όπως είναι φυσιολογικό συμβαίνουν σε κάποια παιχνίδια. Αποδείξεις είχαμε πολύ έντονες και αδιαμφισβήτητες στην προχθεσινή «αυτοκτονία». Είναι κατανοητό να υπάρχουν κακές στιγμές στην ομάδα. Όμως διαχειρίσεις όπως η προχθεσινή δεν έχουν καμία ποδοσφαιρική λογική. Ευθύνες τεράστιες που κατά την προσωπική μας άποψη έχει ο αποτυχημένος τεχνικός διευθυντής Μπότο, με κυριότερη βέβαια την παντελή έλλειψη σοβαρού μεταγραφικού σχεδιασμού. Ο τύπος άφησε γυμνό σχεδόν το ρόστερ. Οι ευθύνες της διοίκησης περιορίζονται σε δύο επίπεδα. Το ένα αφορά την μη αντίδραση της στους ορισμούς των Ελλήνων διαιτητών που γίνονται κατά παραγγελία (μη μου πείτε ότι το δεύτερο γκολ του Αστέρα με το οφθαλμοφανές φάουλ πάνω στον Ίνγκασον θα μετρούσε αν ήταν γκολ που πετύχαινε ο Ολυμπιακός). Το δεύτερο επίπεδο αφορά την σιωπή και τη μη τοποθέτηση της στο διακινούμενο σενάριο, ότι δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις ενίσχυσης του κόουτς. Αυτό το τελευταίο αν αληθεύει ακουμπάει τον Ιβάν.

 Ολοκληρώνοντας κλείνουμε με την πρόβλεψη και την εκτίμηση, ότι όσο υπάρχουν ισαποστάκηδες, μπουρδολόγοι αναλυτές και στρατευμένα μικρόφωνα και γραφίδες στο ασπρόμαυρο ρεπορτάζ, οι… «αυτοκτονίες» όπως η προχθεσινή αλλά και οι προηγούμενες, θα μπαίνουν άνετα κάτω από το χαλάκι, με τον κόσμο παραπληροφορημένο δικαιολογημένα και να διχάζεται. Δυστυχώς αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν με το δάκτυλο, να τους εγκαλούν, να τους πιέζουν και να κρίνουν αυστηρά όσους συντηρούν αυτές τις παθογένειες… κάνουν το παγώνι και πάμε παρακάτω. Αυτά και ενόψει ΑΕΚ, ευχόμαστε κάποιοι να συνέλθουν.

ΥΓ1: Ο Βασίλης Κοζανίτης επισημαίνει: «Και τι δεν ακούσαμε χθες που θέλουν να δικαιολογήσουν τη νέα γκέλα. Ακόμη και το σκεπτικό, ότι το να ταξιδεύει μια ομάδα με τσάρτερ, σημαίνει πως οι παίκτες της πρέπει να αποδίδουν ανάλογα! Δηλαδή μας λένε ότι οι δευτεράντζες που έχουμε στο ρόστερ να απογειώνονται με το τσάρτερ και να γίνονται αστέρες πανευρωπαϊκής αίγλης (Μέσι, Μπεκενμπάουερ και βάλε). Για να μην γυρίσουμε ακόμη πιο πίσω και δώσουμε αφορμές για γκάλοπ και κουίζ που θα συναρπάσουν και θα αναδείξουν το «τεράστιο» έργο του τεχνικού μας διευθυντή».

ΥΓ2: Άρχισε το δάγκωμα από τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη για την ευνοϊκή διαιτησία που έχει ο μέχρι χθες (;) «αδελφός» Γιάννης Αλαφούζος. Προσθέτουμε και το «που είσαι ακόμη;».

ΥΓ3: Χάρης Σακελλαρίου: «Δεν μπορώ να εξηγήσω με ποιο σκεπτικό ο Λουτσέσκου έχει παραγκωνίσει τον Μιχαηλίδη. Μήπως πιέστηκε από τον ομογάλακτο Μπότο, που με νύχια και με δόντια σπρώχνει τον «δικό» του»;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.