Iσα βάρκα, ίσα πανιά

Μάνος Χατζάκης20 Μαρτίου 2020

Σε ήρεμα νερά θέλει να οδηγήσει ο Αγγελος Χαριστέας τον Αρη, της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, τόσο από άποψη της συγκρότησης ρόστερ, όσο και από πλευράς μπάτζετ. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει σαφή στόχο τα έσοδα να καλύπτουν τα έξοδα.

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει στο μυαλό του την εναρμόνιση με το Financial Fair Play, γι' αυτό θα επιδιώξει να φέρει... υγεία στα ταμεία της ΠΑΕ, όπως δηλαδή επιτάσσει και η UEFA. Η αυτάρκεια, δηλαδή, μέσω των εσόδων και τα ισοσκελισμένα έξοδα, ώστε η εταιρία να οδηγείται σε ασφαλή μονοπάτια.

Σημαντική παράμετρος είναι η σταθερή -σε βάθος χρόνου- συμμετοχή του Αρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο “Χάρι” δεν θέλει ομάδα... πυροτέχνημα, η οποία μία θα παίζει στην Ευρώπη και μία θα μένει εκτός, γι' αυτό και, εφόσον παραμείνει στη θέση του, που είναι και η πιθανότερη εξέλιξη, θα προσπαθήσει να φτιάξει σύνολο, το οποίο θα διεκδικεί σταθερά υψηλούς στόχους. Η καθιέρωση των “κιτρινόμαυρων” στην ποδοσφαιρική ελίτ είναι μεσομακροπρόθεσμος στόχος, ο οποίος θα επιφέρει και τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα, ειδικά αν ο Αρης “μπαίνει” στους ομίλους.

Αξία και τιμή

Οπως αναφέραμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ, οι “κιτρινόμαυροι” προσανατολίζονται σε πλαφόν, όσον αφορά τα συμβόλαια που θα υπογραφούν, από εδώ και στο εξής, και εφόσον ξεπεραστεί το ban από τη FIFA. Το... ταβάνι στα συμβόλαια είναι μέρος της λογικής του “ψηλού”, ο οποίος δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τα εγκλήματα του περασμένου καλοκαιριού, αναφορικά με τις μεταγραφές. Η λεπτομέρεια στην υπόθεση σχετίζεται με την έλευση παικτών, λόγω της δικής του παρουσίας. Ο Χαριστέας είναι σε θέση να προσελκύσει νεαρούς και “φθηνούς”, γνωρίζοντας την αξία τους, αλλά και τις δυνατότητές τους. Η σχετική προεργασία ξεκίνησε, πριν την περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά έμεινε στη μέση λόγω του απαγορευτικού στις μεταγραφές. Από τη στιγμή, λοιπόν, που το μπάτζετ μειωθεί στα 4-5 εκατ. ευρώ, τότε θα γίνει προσπάθεια, ώστε οι εμπορικές συμφωνίες (τηλεοπτικό, φανέλα) και τα έσοδα από τα εισιτήρια να βρίσκονται σε αρμονία με τα λειτουργικά έξοδα. Σε πρώτο πλάνο είναι, βέβαια, η κάλυψη των βασικών εξόδων (συμβόλαια παικτών) και στη συνέχεια ό,τι χρήματα απαιτούνται, για να λειτουργεί η ΠΑΕ.

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (19/3)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.