Ηρθε ο Ροντρίγκες, αργεί ο Ετέμπο

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2022

Η διαδικασία των διορθωτικών κινήσεων στον Αρη ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο χθες με την άφιξη και επισημοποίηση της απόκτησης του Εντουιν Ροντρίγκες και την ανταλλαγή συμβολαίων με τον Πίτερ Ετέμπο.

Ο Εντουιν Ροντρίγκες έφθασε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και από το αεροδρόμιο πήγε κατευθείαν στα γραφεία της ΠΑΕ Αρης για την υπογραφή των συμφωνητικών δανεισμού του από την Ολίμπια Ντεπορτίβο. Αυτός προβλέπει την αγορά των δικαιωμάτων του το ερχόμενο καλοκαίρι έναντι του ποσού του 1.000.000 ευρώ με την προϋπόθεση ότι ο 22χρονος winger από την Ονδούρα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες. 

Η αλήθεια είναι ότι ο Ροντρίγκες είναι πιο έμπειρος και σίγουρα περισσότερο μπαρουτοκαπνισμένος από τον συμπατριώτη του Λούις Πάλμα ο οποίος αποτέλεσε το πρώτο αγωνιστικό στοίχημα του Αρη από τη χώρα της Καραϊβικής. Γιατί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, μετρά περισσότερες συμμετοχές στο εθνικό συγκρότημα και γενικώς είναι πιο «ψημένος» σε ηγετικούς αγωνιστικούς ρόλους. Δεδομένου του ότι ήδη μετρά δέκα επίσημους αγώνες εκτιμάται ότι τουλάχιστον σε επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι καλά, προφανώς όμως θα χρειαστεί κατευθύνσεις στο τακτικό επίπεδο.

Το θετικό είναι ότι ο Ροντρίγκες δεν θα χάσει χρόνο και θα είναι στη διάθεση του Αλαν Πάρντιου στο διάστημα της διακοπής. Αυτό δεν ισχύει για τον Πιτερ Ετέμπο με τον οποίον υπήρξε χθες ανταλλαγή συμβολαίων για την επικύρωση του δικού του δανεισμού από τη Στόουκ Σίτι. Η κλήση του 27χρονου στην Εθνική Νιγηρίας δεν αποτέλεσε καλό μαντάτο για τον Αρη διότι θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο η άφιξη του παίκτη στη Θεσσαλονίκη και αποδεικνύεται ότι αυτός είναι ο λόγος της γενικότερης καθυστέρησης που διαπιστώθηκε στην περίπτωσή του. 

Δεδομένου ότι η Νιγηρία θα αντιμετωπίσει την Αλγερία στις 27 του μήνα, ο Ετέμπο είναι αδύνατο να έρθει στη Θεσσαλονίκη πριν τις 29-30 Σεπτεμβρίου. Κατ’ επέκταση θα χάσει τις προπονήσεις στο διάστημα της διακοπής – τις οποίες θέλει να αξιοποιήσει ο Αλαν Πάρντιου για να περάσει τα δικά του μηνύματα – και κυρίως θα καθυστερήσει η ουσιαστική ένταξή του στην ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.