Ήρθε η ώρα τους…

Αρις Νικολάκης28 Οκτωβρίου 2022

Με η δίχως Ομάρ Ελ Καντουρί… Με ή δίχως Αντρίγια Ζίβκοβιτς – το αυτό ισχύει για όσους μείνουν καταγεγραμμένοι στα κατάστιχα του …απουσιολογίου - ο ΠΑΟΚ θα είναι ρυθμιστής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με άλλα λόγια; Από τον ΠΑΟΚ (με οποιανδήποτε ενδεκάδα του) εξαρτάται η εξέλιξη του ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας. Και τούτο επειδή διαχέεται στην ατμόσφαιρα μια τεράστια ανησυχία για την τύχη του ΠΑΟΚ μετά από τόσες ατυχίες. Ατυχίες κι αποτυχίες συνάμα! Στις πολλές και σημαντικές απουσίες αναφερόμαστε, φυσικά. Σημαντικές... ονομαστικά. Καθώς αγωνιστικά.. Δε συνάδουν ονόματα κι απόδοση! Τι να λέμε; Σεβόμαστε την διάχυση αυτή. Ανθρώπινη είναι αλλά…

Δεν έκανε δα πράματα και θάματα ο πλήρης ΠΑΟΚ, εφέτος. Και για να είμαστε ακριβείς…Ο πλήρης …ονομαστικά, ΠΑΟΚ ο οποίος αγωνιστικά ήταν ελλιπής! Επειδή αναφερθήκαμε ήδη σε δυο ονόματα (κι επιμένουμε πως η αναφορά μας αφορά πολλούς)… Σε ποιόν αγώνα (όταν δεν είναι τραυματίας…) έκανε την διαφορά ο Μαροκινός; Σε ποιόν αγώνα την έκανε ο Σέρβος; Αν και γι’ αυτόν, τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς λησμονήσαμε πότε ήταν ο τελευταίος καλός (σύμφωνα με την αξία του!) αγώνας.

Και για τον άλλο πάντως, τον Ομάρ Ελ Καντουρί, χάσαμε τον λογαριασμό. Πότε παίζει (ανάλογα κι αυτός με την αξία του!) πότε δεν παίζει.. Κυρίως από τότε που η ΠΑΕ (με επιμονή τού Ραζβάν Λουτσέσκου) ανανέωσε το παχυλό συμβόλαιο του! Παρεμπιπτόντως θυμίζουμε πως ο Αμπέλ Φερέιρα είχε αναφερθεί στον Μαροκινό ως «τον καλύτερο παίκτη τον οποίο έχω προπονήσει». Δεν μπορεί. Κάτι σημαίνουν αυτά... Θεωρητικά βεβαίως, βεβαίως.

Σημασία έχει πως ο Ομάρ Ελ Καντουρί δεν δικαιώνει. Εκθέτει αυτούς τους προπονητές με την απόδοση του. Αφήστε που κι ο ίδιος είχε εκφρασθεί εγκωμιαστικά, για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τουλάχιστον. «Είναι ο καλύτερος όλων», είχε πει. Είχε εκφρασθεί βέβαια, με λόγια επειδή από έργα… Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Ο Ρουμάνος έβαλε πολλές φορές πλάτη για τον Μαροκινό. Ο Μαροκινός ουδέποτε . Εφέτος, τουλάχιστον…

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Ο εκ Σουρινάμ ορμώμενος μπαλαδόρος (ναι, είναι μπαλαδόρος στα καλά του…) δεν δικαιώνει τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Τον εκθέτει κι αυτός!

Ως εκ τούτων και με πλήρες και με ελλιπές παρουσιολόγιο ο ΠΑΟΚ κατά κανόνα – εξαίρεση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό – βοηθά με την απόδοση του κάθε αντίπαλο. Από την πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό μέχρι πρόσφατα με τον Αστέρα… Ο ΠΑΟΚ με την απόδοση του και τα προσωπικά λάθη παικτών του (κυρίως στην πελαγοδρομούσα άμυνα και στα …ρηχά!) διαμόρφωνε την εξέλιξη των αγώνων του.

Έχουμε λοιπόν, την εντύπωση πως και στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας το αυτό θα συμβεί. Εάν ο ΠΑΟΚ, με όποια ενδεκάδα… μηχανευθεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αποδώσει το μάξιμουμ της ισχύος του, η ΑΕΚ θα έχει το πρόβλημα. Εάν δεν το αποδώσει θα είναι και πάλι, του ΠΑΟΚ το πρόβλημα.

Όλα αυτά όμως, δίχως να παραγνωρίζουμε η να υποτιμούμε την αγωνιστική κατάσταση με τόσες απουσίες. Απλά ο συνειρμός μας ξεκινά από τη σύγκριση των πεπραγμένων τού πλήρους και του ελλιπούς ΠΑΟΚ. Ελάχιστη η διαφορά τους…

Είναι, δίχως δεύτερη κουβέντα σημαντικό πρόβλημα για κάθε προπονητή το φουλαρισμένο απουσιολόγιο. Σε τέτοιο επίπεδο ώστε, να θεωρείται πως είναι σειρά του Ραζβάν Λουτσέσκου και του Ζοσέ Μπότο να παίξουν μπάλα!

Ήρθε η ώρα τους… Όπλα, παλάσκες, γεμιστήρες και φύγανε. Για την αρχική ενδεκάδα της μάχης στη Νέα Φιλαδέλφεια…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.