Ήρθε η ώρα της Άρσεναλ στο Νησί;

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Αυγούστου 2022

Η έλευση του Ζεσούς και τα πιτσιρίκια της Άρσεναλ βγάζουν…φωτιές στο ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ. H ομάδα του Αρτέτα εντυπωσιάζει στην εκκίνηση του Πρωταθλήματος αφού μετά το ευρύ 3-0 μέσα στην έδρα της Μπόρνμουθ έκανε το 3Χ3 (συντελεστής τερμάτων 9-2)και οδηγεί μόνη πρώτη την κούρσα. Το καλύτερο ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα έπειτα από τις ένδοξες εποχές 2004-2005.



Την ίδια ώρα, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν υποχρεωθεί με το…καλημέρα σε γκέλες, γεγονός που εκμεταλλεύεται η Άρσεναλ και βρίσκεται στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Το θέμα είναι αν θα αντέξει τον ανταγωνισμό μέχρι τέλους και μπορέσει να κάνει το θαύμα και φτάσει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η προηγούμενη χρονιά λίγοι φίλοι της Άρσεναλ θέλουν να την θυμούνται. Οι σφαλιάρες διαδεχόντουσαν η μία την άλλη, τα σύννεφα γύρω από τον Αρτέτα ήταν πολλά και το μέλλον του αβέβαιο στον πάγκο.

Ωστόσο, ο Ισπανός προπονητής όχι μόνο έμεινε στην ομάδα, αλλά λίγο έλειψε να χτυπήσει την έξοδο στο Champions League, όμως έχασε το εισιτήριο από την συμπολίτισσα, Τότεναμ. Φέτος, όμως δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Άλλωστε, αυτό δείχνει η μέχρι τώρα πορεία της. Θέλει να βγει από το λήθαργο. Τις τελευταίες πέντε σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ έχει καταλάβει δύο φορές την πέμπτη θέση, ισάριθμες φορές την όγδοη και μία την έκτη. Η φετινή…ξυπνάει μνήμες 2004 όπου η ομάδα είχε κατακτήσει το τελευταίο της Πρωτάθλημα στην Αγγλία μέχρι σήμερα.


Το νέο αίμα της Άρσεναλ την οδηγεί και η φλόγα των ονείρων παραμένει πιο ισχυρή από ποτέ! Πρόκειται για τους Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Ζιντσένκο, Γκαμπριέλ Ζεσούς, Σαλιμπά, Όντεγκααρντ, Σακά, Σμιθ - Ρόου, Μαρτινέλι, Μαρκίνιος, Φάμπιο Βιέιρα και Ενκέτια (δεν ξεπερνούν τα 25 έτη). Με εξαίρεση τους Τόμας Παρτέι και Τζάκα (αμφότεροι 29 ετών), όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ως βασικοί δεν ξεπερνούσαν τα 25 έτη ζωής.


Η Άρσεναλ ποντάρει πολλά στον Ζεσούς (αποχώρησε από τη Μάντσεστερ Σίτι), που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον σύλλογο με την ελπίδα ότι θα τους οδηγήσει σε στιγμές δόξας όπως εκείνες επί εποχής Τιερί Ανρί και Ντένις Μπέργκαμπ!


Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών στην Αγγλία, αλλά και γενικότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν είναι άλλη από την κατάκτηση της Premier League του 2004 από την Άρσεναλ. Επίτευγμα, το οποίο απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σημασία, λόγω του γεγονότος πως ήρθε χωρίς ήττα για τους κανονιέρηδες. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από κάποια αγγλική ομάδα, έπειτα από την Πρέστον που είχε πετύχει κάτι ανάλογο τη σεζόν 1888-1889! Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως από τον Μαΐο του 2003 έως και τον Οκτώβριο του 2004, συμπληρώθηκαν 49 ματς δίχως ήττα για τους Πρωταθλητές εκείνης της εποχής, που μέτρησαν 36 νίκες και 13 ισοπαλίες, αποκτώντας το προσωνύμιο Invincibles.

Μπορεί κάποιες χρονιές η Αρσεναλ να «ακούμπησε» στην κορυφή, να έμεινε εκεί για αρκετές αγωνιστικές, αλλά δεν κατάφερε ποτέ ξανά να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Οι φίλοι της δεν έχουν κρύψει την απογοήτευσή τους για την πορεία της αγαπημένης τους ομάδας, αφού κάθε χρονιά έκτοτε ξεκινά με μεγάλες προσδοκίες, όμως κάθε χρόνο κάτι της λείπει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτει συνεχώς τρόπους να αποτυγχάνει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.