Ήρθαν διθύραμβοι μετά το «ανάθεμα», αλλά μήπως πρέπει να περιμένουμε λίγο;

Στέλιος Γρηγοριάδης24 Σεπτεμβρίου 2021

Θα περιμένω να τελειώσει ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος, για να δω αν όντως ο ΠΑΟΚ απέκτησε το... μέταλλο Λουτσέσκου, όπως λένε και γράφουν ορισμένοι, μετά τις δύο εκτός έδρας νίκες με Αστέρα και Παναιτωλικό.

Θα περιμένω, για να δω αν όντως κέρδισε χρόνο μ' αυτές τις δύο νίκες, όπως λένε και γράφουν και, το κυριότερο, αν τον αξιοποίησε αυτόν τον χρόνο, παραμένοντας ψηλά στη βαθμολογία και δεν έκανε πισωγυρίσματα με νέες γκέλες.

Θα περιμένω, για να δω αν για τις κακές εμφανίσεις από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου μέχρι σήμερα έφταιγαν οι απουσίες παικτών, οι καθυστερημένες μεταγραφές και το ότι προς το τέλος του Σεπτεμβρίου βρισκόμαστε ακόμη “στην αρχή της αρχής”, όπως λέει κάθε μέρα, εδώ και δύο μήνες, ο Λουτσέσκου.

Θα περιμένω, για να δω αν η... ζακέτα του Ρουμάνου έχει κι αυτή σταθερή συμμετοχή στις επιτυχίες, όπως ο ίδιος υπονόησε, όπως και το περίφημο σκουφί του στο αήττητο Πρωτάθλημα και το νταμπλ του 2019. Γιατί και τα γούρια, πολλές φορές, παίζουν ρόλο στην επίτευξη των στόχων, εάν αυτοί που πιστεύουν στα γούρια αντλούν δύναμη από την πίστη τους.

Θα περιμένω, για να δω αν η περιβόητη αυτοπεποίθηση, που υποτίθεται ότι δεν υπήρχε, αλλά τώρα βρέθηκε μετά τις δύο νίκες, είχε διάρκεια, στάθηκε όρθια και δείχνει ικανή να παραμείνει ακλόνητη μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Με άλλα λόγια, θα περιμένω όλο τον πρώτο γύρο, για να δω αν κάναμε λάθος όλοι εμείς που αμφιβάλλαμε για την ποιότητα του ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ, που δεν πιστεύαμε ότι μ' αυτό το ρόστερ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, που βλέπαμε συνεχώς χτυπητές αγωνιστικές αδυναμίες και που θυμώσαμε γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν κομπάρσος στις μεταγραφές ενώ θα έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής για να αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Θα περιμένω να δω αν πέσαμε τόσο έξω εμείς που πιστεύαμε ότι δεν γίνεται να σε ευνοούν συνεχώς οι συγκυρίες και ότι θα έρθουν κι άλλες λαχτάρες τύπου ΠΑΣ Γιάννινα, ή αν ο Λουτσέσκου είναι τόσο μάγκας, που κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα πολύ ανώτερη από τις μηδαμινές ελπίδες που έδινε σ' εμάς με τις κακές εμφανίσεις της.

Εύχομαι, προφανώς, με όλη μου την ψυχή, να δικαιωθεί ο Ρουμάνος. Εύχομαι να βγαίνουν οι λαγοί από το σκουφί του ή από τη ζακέτα του μέχρι το τέλος. Εύχομαι το άστρο του, μαζί με τις αναμφισβήτητες ικανότητές του, να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση και άλλων τίτλων. Απλά, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να το πιστέψω...

ΥΓ. Δεν λέω ότι θα γελάω μ' αυτούς που δεν θα ξέρουν τι να γράψουν και τι να πουν αν, ο μη γένοιτο, χάσει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή από την ΑΕΚ, ή κάνει δυο-τρεις ήττες ακόμη μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου, αλλά θεωρώ πρόωρες και υπερβολικές όλες αυτές τις διθυραμβικές θεωρίες που διαδέχτηκαν το “ανάθεμα” μετά την ήττα από τον ΠΑΣ, επειδή ήρθαν οι δύο εκτός έδρας νίκες, με εξαιρετικά γενναιόδωρη βοήθεια από την τύχη και με MVP και στα δύο ματς, όπως και στο Γιβραλτάρ με τη Λίνκολν, τον Πασχαλάκη...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.