Iron Dome: «Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει»

Metrosport Team17 Απριλίου 2024

Στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στις κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία του Iron Dome.

Ερωτηθείς για το θέμα, απάντησε:

«Δεν μπορώ να μπω σε πιθανολογίες. Αυτό που εύχομαι είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση. Η πάγια θέση όλων των χωρών που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ισραήλ και καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν εναντίον του, δεν επιθυμούν τη διάχυση αυτού του πολέμου. Οταν είσαι μερικές χιλιάδες μίλια από έναν πόλεμο δεν περιμένεις τίποτα καλό. Ηδη υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς έχουν διαταραχθεί οι θαλάσσιες συγκοινωνίες .Το 60% δεν περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ, προϊόντα λείπουν και στην Ευρώπη αυξάνονται οι τιμές».

Σχολιάζοντας τον τρόπο που το Ισραήλ αναχαίτισε τους πυραύλους του Ιράν ο κ. Δένδιας, μίλησε για τη δημιουργία ενός αντιαεροπορικού συστήματος αναχαίτισης στην Ελλάδα, εξηγώντας:

 «Η χώρα πρέπει να κλείσει. Παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, εκτιμήσαμε ότι η χώρα έπρεπε να αποκτήσει έναν αντιαεροπορικό και αντι- drone θόλο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.