Ηρεμία και ευκαιρία να παρουσιάσει ο Πάμπλο Γκαρσία τα θέλω του

Δημήτρης Μπούζας24 Νοεμβρίου 2020

Ο «γνωστός ΠΑΟΚ» του παρελθόντος με τα ατέλειωτα πρώτα ημίχρονα να πετιούνται στα σκουπίδια, έκανε δειλά - δειλά την εμφάνιση του στην Τούμπα, βάζοντας στα δύσκολα τον Πάμπλο, δοκιμάζοντας συγχρόνως και τα αντανακλαστικά του. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως το αρχικό σχήμα «κάπου έχανε».

Όμως κάτι τέτοιο πιθανότατα να ήθελε να το διαπιστώσει ή να το δοκιμάσει ο ίδιος ο κόουτς. Γιατί ξεκίνησε χρησιμοποιώντας παίκτες που κατά την άποψη του έπρεπε «να δει» σε τι κατάσταση βρίσκονται και κατά πόσο θα μπορούσε να υπολογίζει σε αυτούς στη συνέχεια.
Με αυτό το σκεπτικό ο «Ινδιάνος» σχημάτισε μια σχετική εικόνα που θα τον βοηθήσει σημαντικά για να αποφασίσει τον χρόνο και τις ευκαιρίες που θα πρέπει να τους δώσει, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις επόμενες πολλές και σοβαρές υποχρεώσεις. Με υποθηκευμένη λοιπόν την επανάληψη από την πίεση και το άγχος που δημιούργησε το πρώτο 45λεπτο, οι γηπεδούχοι οδηγήθηκαν σε μια συνέχεια που δεν διέφερε σε τίποτα από ένα ψυχοβγαλτικό αγωνιστικό θρίλερ.

Θα λέγαμε πως οι ΠΑΟΚτσήδες σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν αποκτήσει κάποιον εθισμό ή αν θέλετε μια σχετική ανοσία. Για το λόγο αυτό εκεί που αξίζει να επικεντρωθεί η προσοχή όλων, είναι μόνο στην αντίδραση του νέου κόουτς. Ο τελευταίος, χωρίς να περιμένει την επιφοίτηση του Αγίου (ή κάποιου άλλου) Πνεύματος με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή παρέμβαση, που είχε σαν συνέπεια να αλλάξουν τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα. Το βραχυκυκλωμένο, αργοκίνητο και αργόστροφο σχήμα του πρώτου ημιχρόνου, μεταμορφώθηκε άμεσα και μεταλλάχθηκε εντυπωσιακά σε μια ομάδα τελείως διαφορετική. Στρίμωξε τους αντιπάλους της και τους σφυροκόπησε ασταμάτητα.

Η ισοφάριση ήρθε γρήγορα και το δεύτερο γκολ καθυστέρησε, αφού πιο μπροστά η μπάλα βρήκε το δοκάρι σε μια έξοχη εκτέλεση του Τζόλη. Αυτό που τόσο φανερά έλειπε στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε ακόμη πιο φανερά και αποδείχθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η βραδύτητα, η έλλειψη έμπνευσης, οι χαμένες προσωπικές μάχες και τα ανύπαρκτα ριμπάουντ εξαφανίστηκαν. Αδιαμφισβήτητα ο ΠΑΟΚ του β΄ ημιχρόνου ήταν άλλη ομάδα. Η αποβολή ενός παίκτη του ΠΑΣ δεν είχε την παραμικρή σημασία, γιατί και πριν γίνει αυτή, η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν καθολική και δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών.

Η νίκη και η πολύτιμη ανατροπή πιστώνονται στις αλλαγές του κόουτς και στο πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο της ομάδας. Κι όλα αυτά ανεξάρτητα από το χρόνο που ήρθε το γκολ της νίκης. Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε στο περιθώριο του αγώνα, ότι η χθεσινή νίκη, η εξέλιξη και το αποτέλεσμα, δίνουν την ευκαιρία στο νέο κόουτς να εκτιμήσει σωστά τι έχει στα χέρια του. Να ζυγίσει με προσοχή και να μετρήσει το ρόστερ που διαθέτει, συνδυάζοντας τις όποιες διαπιστώσεις του και με την απόδοση που είχαν παίκτες που χρησιμοποίησε στο χθεσινό αγώνα. Γιατί κακά τα ψέματα επιβάλλεται η ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση.

Παίρνοντας λοιπόν έστω και δύσκολα το τρίβαθμο, ο Πάμπλο έχει την ηρεμία και την ευκαιρία να παρουσιάσει στην διοίκηση «τα θέλω του» στη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνοψίζοντας τελικά στα της αναμέτρησης, μένουμε στο ότι η νίκη του δικέφαλου μπορεί να ήταν δύσκολη, αλλά ήταν πέρα ως πέρα δίκαιη. Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα ο αδιάψευστος μάρτυρας. Σε ατομικό επίπεδο θα μπορούσαμε να πούμε ότι διακριθέντες σχετικά μπορείς να βρεις μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο οι περισσότεροι ήταν σαν να μην υπήρχαν. Στο δεύτερο ξεχώρισαν οιΕλ Καντουρί, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς και Τζόλης.

Ο Πάμπλο στο τέλος της αναμέτρησης μίλησε για την επιστροφή του μεγάλου αρχηγού και για το νεαρό Περέιρα, επαναλαμβάνοντας το κλασικό μότο: «Προχωράμε με πολλή δουλειά και με καρδιά».
Τέλος, άποψη προσωπική καταθέτουμε ότι η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας και η απόδοση συγκεκριμένων παικτών θα αποτελέσουν και τον «μπούσουλα» του «Ινδιάνου» για το μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Πέμπτης.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.