Ηρακλής: Ψάχνει διπλό στην έδρα της Νίκης Βόλου μετά από 13 χρόνια

Αντώνης Γιαλετζής21 Φεβρουαρίου 2026

Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν στα PlayOff του Βορείου ομίλου της Super League 2, ο Ηρακλής θέλει να κάνει βήμα ανόδου κερδίζοντας στην έδρα της Νίκης Βόλου μετά από 13 χρόνια.

Ο Γηραιός κατέχει διαφορά ασφαλείας τεσσάρων βαθμών από τις δύο ομάδες που τον κυνηγούν στη «μάχη» της κορυφής και χρειάζεται το διπλό στο «Παντελής Μαγουλάς» (22/02, 15:00) για να αφήσει χιλιόμετρα πίσω στην κούρσα τους Θεσσαλούς, την ώρα που η Αναγέννηση Καρδίτσας θα αγωνίζεται στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης Β’. Με τις πέντε εναπομείναντες αγωνιστικές των PlayOff του Βορείου ομίλου της Super League 2 να είναι άκρως σημαντικές, οι κυανόλευκοι ψάχνουν το «τρίποντο» που θα τους φέρει πιο κοντά στην άνοδο και για να το πετύχουν πρέπει να επικρατήσουν στο γήπεδο της Νίκης Βόλου μετά από 13 χρόνια.

Συγκεκριμένα, στις τελευταίες επτά συναντήσεις τους μακριά από τη Θεσσαλονίκη, οι Βολιώτες μετρούν πέντε νίκες με δύο αναμετρήσεις να έχουν λήξει ισόπαλες. Για να εντοπίσουμε την τελευταία εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στον Ιούνιο του 2013, όταν ο Σάββας Σιατραβάνης χάρισε το διπλό στην ομάδα του με γκολ στο 23ο λεπτό σε αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τα PlayOff της τότε Football League.

Παλαιότερα, οι κυανόλευκοι είχαν επικρατήσει στο ίδιο γήπεδο τον Δεκέμβριο του 2004 για το θεσμό του Κυπέλλου. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα για τους κυανόλευκους ήταν ο Κένεντι, ο οποίος πέτυχε τα δύο καθοριστικά τέρματα που χάρισαν το διπλό στην ομάδα του απέναντι στη Νίκη της Β’ Εθνικής.

Ακόμα, αν εξετάσουμε και τις αναμετρήσεις των πρώτων ετών της δεκαετίας του 1960’, δηλαδή όταν οι δύο σύλλογοι βρέθηκαν μαζί στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ηρακλής κατάφερε να κερδίσει δύο φορές στο ίδιο γήπεδο (1964, 1966) γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες, με έναν αγώνα να έρχεται ισόπαλος.

Βέβαια, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη βρίσκεται σε καλύτερο «φεγγάρι» από τη Νίκη Βόλου καθώς παραμένει αήττητη στη Super League μετά από 29 αγωνιστικές ενώ δεν έχει χάσει στις τρεις τελευταίες συναντήσεις του με την προσεχή αντίπαλό της. Με τις δύο φετινές τους «κόντρες» να μένουν κολλημένες στο «Χ», οι κυανόλευκοι είχαν κερδίσει τους Θεσσαλούς με ανατροπή 13 μήνες πριν (20/01/2025) στο Καυτανζόγλειο, χάρις τα γκολ των Χοσέτε Μιράντα και Γιώργου Σιδερά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.