Ηρακλής: Πρώτο βήμα για τους ομίλους του FEC με Ακαντέμικ

Στέλιος Παρθενάκης29 Σεπτεμβρίου 2021

H ώρα της Ευρώπης έφτασε για τον Ηρακλή. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σήμερα (19:00) την Ακαντέμικ Πλόβντιβ, στην "Triaditsa Sports Hall" της Σόφιας, στο πλαίσιο της Προκριματικής φάσης του FIBA Europe Cup.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε στη δυσκολία των αγώνων, αλλά τόνισε ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

«Στόχος μας είναι να προκριθούμε στους ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Κάθε μέρα που δουλεύουμε, κερδίζουμε και κάτι. Είναι μια καινούργια ομάδα, χρειαζόμαστε χρόνο και σ' αυτό το πράγμα, μας βοηθάει η καθημερινή προπόνηση.

Όσον αφορά την Ακαντέμικ Πλόβντιβ, είναι μια ομάδα καθαρά στο βουλγαρικό στυλ παιχνιδιού, δηλαδή πολλά τρίποντα, σκληρή άμυνα, πολύ παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Έχει τρεις ξένους στο ρόστερ της, ενώ έπαιξε τρία φιλικά. Σίγουρα δεν έχει τον βαθμό ετοιμότητας, που ίσως χρειάζεται γι’ αυτούς τους αγώνες. Εμείς, πιστεύω ότι είμαστε σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με σκοπό να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του «Γηραιού» έχουν εξοικείωση με την έδρα διεξαγωγής των προκριματικών για τον Όμιλο του FEC, στον οποίο μετέχουν για τους “κυανολεύκους”, καθώς πραγματοποιήθηκαν αρκετές προπονήσεις στο “Triaditsa Sports Hall” της Σόφια.

Εν κατακλείδι, οι “κυανόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν σήμερα, την Ακαντέμικ Πλόβντιβ κι εφόσον επικρατήσουν της οικοδέσποινας της διοργάνωσης, θα αναμετρηθούν την Παρασκευή με τη νικήτρια του άλλου ζευγαριού, ανάμεσα στην ουκρανική Ντνίπρο και την πολωνική Τρεφλ Σόποτ, με “έπαθλο” μια θέση στους ομίλους του Europe Cup.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.