Ηρακλής: Οι όροι που πρέπει να εκπληρώσει ο Ηρακλής για να «τρέξει» η συμφωνία με την Τρίγλια

Βασίλης Μάστορας08 Ιουλίου 2021

Πρέπει να πανηγυρίζει ο Ηρακλής μετά τα όσα συζήτησαν οι άνθρωποι του Γ.Σ. με τον ιδιοκτήτη της ομάδας της Τρίγλιας κ. Ευγενίου χθες το βράδυ (Τετάρτη 7/7); Το metrosport.gr αποκάλυψε ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε μία καταρχήν συμφωνία.

Τι μπορεί όμως να κρύβει η δήλωση του κ. Ευγενίου που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης, «δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη οριστικά, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες με οικονομικά και λογιστικά θέματα »; Ποια είναι λοιπόν τα ανοιχτά θέματα και τι μπορεί να σημαίνουν για τη συμμετοχή του Ηρακλή στη Super League2; Η πρόθεση του κ. Ευγενίου να αποχωρήσει από την Τρίγλια είναι δεδομένη. Στο πλαίσιο αυτό κάνει όλες τις δυνατές υποχωρήσεις στα οικονομικά θέματα, αλλά θα πρέπει η πλευρά του Ηρακλή να δείξει ότι έχει οικονομική δυναμική προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις του.

Χθες το βράδυ (Τετάρτη 7/7) οι άνθρωποι του Ηρακλή δεν συμπλήρωσαν το ποσό των 50.000 ευρώ που είχαν προκαταβάλει στον κ. Ευγενίου, με αποτέλεσμα να ανοίξει ένας νέος κύκλος συζητήσεων για τους όρους της συμφωνίας. Ποιοι είναι αυτοί; Κατ’ αρχάς ο παράγοντας της Τρίγλιας τους ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να έχει συμμετοχή ούτε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του απαιτούμενου ποσού των 350.000 ευρώ, ούτε στην έκδοση εγγυητικής επιστολής ύψους 150.000 ευρώ, που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής της ομάδας στο νέο Πρωτάθλημα. Μ’ αυτό το νέο δεδομένο θα πρέπει οι άνθρωποι του Ηρακλή μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να του καταβάλουν 100.000 ευρώ οι οποίες θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν τηρηθεί ο νόμος, η ομάδα δεν θα πάρει άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ. Το τίμημα της εξαγοράς του ΑΦΜ που είναι συνολικά 400.000 ευρώ συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε δόσεις μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Μέχρι την εξόφληση του ιδιοκτήτης της ομάδας θα παραμένει ο κ. Ευγενίου. Η πρώτη δόση ύψους 100.000 ευρώ θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τα μέσα του Αυγούστου. Μόνο όταν συμβεί αυτό οι άνθρωποι του Ηρακλή θα αποκτήσουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για την ομάδα. Στο νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, και μέχρι την εξόφληση του τιμήματος, η Τρίγλια θα εκπροσωπείται με τρία άτομα και ο Ηρακλής με δύο τα οποία θα έχουν την ιδιότητα του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου.

Η ομάδα θα δηλωθεί στο Πρωτάθλημα ως Τρίγλια, θα καταθέσει και φάκελο αδειοδότησης με το ίδιο όνομα, ενώ θα δηλώσει ως έδρα, πιθανότατα, το Καυτανζόγλειο. Ακόμη όμως κι αν όλα πάνε πρίμα υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία ίσως δημιουργήσουν προβλήματα τα οποία να μην αποδειχθούν απλώς τυπικά. Όπως η μετονομασία στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου της Τρίγλιας σε Ηρακλή ή η δημιουργία επαγγελματικής ομάδας από το μηδέν, καθώς όλα τα συμβόλαια των παικτών της ομάδας της Χαλκιδικής έχουν λήξη. Βεβαίως μπαίνουν κι άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την εξεύρεση και του μπάτζετ που θα απαιτηθεί για την εγγυητική και για το «χτίσιμο» μίας αξιόπιστης ομάδας (το ελάχιστο 350.000 ευρώ). Αυτό αφορά τη διοίκηση του Γ.Σ. η οποία προφανώς θα έχει πάρει τα μέτρα της ώστε να μην είναι μία θνησιγενείς προσπάθεια.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση των φίλων της Τρίγλιας με «αποκλειστικό στόχο τη συμμετοχή της ομάδας στη νέα Super League2”. H πρόσκληση δημοσιοποιήθηκε πριν τη συνάντηση του κ. Ευγενίου με τους ανθρώπους του Ηρακλή, αλλά δεν ακυρώθηκε παρά την αρχική συμφωνία που έγινε χθες. Οπότε μπαίνει το ερώτημα αν αποτελεί ένα μέσο πίεσης για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ή προσπάθεια να υπάρξει εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που οδηγηθούν σε ναυάγιο οι συζητήσεις με τους «κυανόλευκους»;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.