Ηρακλής: Νέοι, ωραίοι, πλούσιοι και δίχως χρέη

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος08 Απριλίου 2021

Η ουσία και το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης, σπουδαιότερης (και απαραίτητης) «νίκης» του Ηρακλή των τελευταίων δεκαετιών, αρχίζει να φαίνεται σταδιακά. Η απόφαση-«Ανάστασης» του Νέου Γ.Σ. Ηρακλής και η ανάλυσή της, θα σου δείξει, είτε είσαι Ηρακληδέας, είτε όχι, πώς και γιατί ο Ημίθεος έχει όλα τα εχέγγυα και τις προοπτικές να γίνει τεράστια δύναμη,να εκτιναχθεί.

Πρωτίστως ο Γ.Σ. είναι Νέος. Και το νέος, πέραν της έννοιας της οικονομικής, των χρεών και του εφιαλτικού παρελθόντος, δείχνει στα πρώτα του βήματα ότι είναι νέος και στη νοοτροπία. Από τις εργασίες που έχουν αναμορφώσει τις εγκαταστάσεις του, τις δράσεις του, μέχρι τις ενεργές επαφές που έχει σε καθημερινή βάση. Είναι βέβαια νέος και από τις υπόλοιπες οπτικές-μεταφράσεις της έννοιας.

Ο Ηρακλής ως οργανισμός, ως Ερασιτέχνης, έχοντας πετάξει από πάνω του την ταφόπλακα των (εξωπραγματικών, μη ρεαλιστικών) χρεών, έχει διατηρήσει «καθαρά» τα ακίνητά του. Ο Ηρακλής δεν είναι απλά «καθαρός», χωρίς χρέη. Είναι και πλούσιος. Βασικά όχι πλούσιος, αμύθητα πλούσιος με τις εκτάσεις στους Χορτατζήδες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τη Μίκρα.

Ο Νέος Γ.Σ. Ηρακλής έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εγγραφών μελών. Ορθώς έχει μπει στη διαδικασία να επικοινωνήσει την κίνηση αυτή. Δεν χρειάζεται όμως να «φωνάξει» πολύ. Είναι τόσο οφθαλμοφανές πως με τα προαναφερθέντα δεδομένα (και όχι υποθέσεις), ο Ηρακλής μπορεί να αποκτήσει γήπεδα, προπονητικό κέντρο και εμπορικούς χώρους, που από μόνα τους πρέπει να έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε μαζικές εγγραφές.

Εκείνο που καταλαβαίνει κανείς, επίσης εύκολα, είναι πως ο ωραίος, πλούσιος και δίχως χρέη, Νέος Γ.Σ. Ηρακλής, δεν κινείται πομπωδώς και ανουσίως, στο θέμα της εκμετάλλευσης των εκτάσεών του. Πράττει. Η συνάντηση Ζέρβα-Θέου, η επικοινωνία που υπάρχει με όλους τους φορείς, δεν δείχνει «μακρινό πόθο», «πλάνα» και «όνειρα», αλλά πρόθεση με κάτι χειροπιαστό, με πλάνο, με υπαρκτή προοπτική για τους Χορτατζήδες. Όπως επίσης το ότι γίνεται κουβέντα για τους Χορτατζήδες, δεν μπορεί να συμβαίνει τυχαία, ως προς το τι μπορεί (και τι όχι) να γίνει.

Επίσης αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ηρακλής και τη Μίκρα, που εννοείται πως και εκείνη έχει τεράστιες εμπορικές δυνατότητες (αν συνδυάσει κανείς αρχικά τη συζήτηση για τη μαρίνα στην γειτονική Αρετσού της Καλαμαριάς, αλλά και τον -ακριβώς δίπλα της- τερματικό σταθμό του Μετρό).

Το που μπορεί να γίνει και τι, είναι θέματα που ξέρει, θα (θεωρώ πως έχει ήδη γίνει σε σημαντικό βαθμό) αναλύσει ο Νέος (ωραίος, πλούσιος και δίχως χρέος) Γ.Σ. Ηρακλής που έχοντας βγει από τον «εφιάλτη», εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως έχει κάθε προοπτική να εκτιναχθεί. Αυτό και μόνο, αν το καταλάβει ο καθένας, αρκεί ως κάλεσμα για συμμετοχή και εγγραφές.

ΥΓ: Για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο που «πονάει» όλους που λείπει, αρκεί να πω πως όσο γράφονταν το σχόλιο εκδόθηκε η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη. Και το λέω γιατί εύλογα και αυτονόητα ο Νέος (ωραίος, πλούσιος και δίχως χρέος) Γ.Σ. Ηρακλής θα διαδραματίσει τις εξελίξεις για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή.

ΥΓ2: Έχω ακόμη «ζωντανή» στο νου μου την ατάκα «Ο Ερασιτέχνης. Το μεγάλο θέμα είναι ο Ερασιτέχνης. Μετά όλα θα γίνουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.