Ο Ηρακλής της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς

Γιάννης Τσερβίνης30 Δεκεμβρίου 2023

Σε ακόμη μία αξιέπαινη ενέργεια που δείχνει για πολλοστή φορά και τον κοινωνικό ρόλο που έχει σαν σύλλογος προχώρησε ο Ηρακλής. Συγκεκριμένα φαγητό για εκατό άστεγους και άπορους της πόλης μαγείρεψαν σήμερα το πρωί, στο Κατσάνειο, μέλη της κοινότητας του Ηρακλή στο πλαίσιο δράσης αλληλεγγύης με τίτλο “Μαγειρεύοντας για την ελπίδα”.

Φαγητό, σνακ και φρούτα δόθηκαν σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της δράσης στόχος είναι να γίνει η βάση για ένα ευρύτερο πλάνο κοινωνικής παρέμβασης του Συλλόγου στις γειτονιές και τα αόρατα σημεία της πόλης, δίπλα σε όσους και όσες το χρειάζονται.

Το «παρών» από το τμήμα ποδοσφαίρου έδωσε ο Δημήτρης Σγουρής και από αυτό του μπάσκετ ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος. «Είναι μια έμπρακτη κίνηση για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη αυτές τις μέρες. Ελπίζω να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Δημήτρης Σγουρής.

«Είναι μια εκδήλωση για να βοηθήσουμε τους άστεγους της κοινωνίας μας και γενικά της πόλης μας και τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές ειδικά αυτές τις ημέρες. Ο Ηρακλής στηρίζει τέτοιες εκδηλώσεις. Εννοείται ότι πρέπει να έχουν συνέχεια και να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες και να δώσουμε λίγη χαρά» είπε ο μπασκεμπολίστας του Ηρακλή, Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος.

Θα υπάρξει και συνέχεια

«Αποτέλεσε την πρώτη απόφαση που πήραμε ως νέο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Ηρακλή για να αναπτύξουμε αυτό το οποίο ο Ηρακλής πρέσβευε τα 115 χρόνια ιστορίας του, το να είναι δίπλα σε όλους τους ανθρώπους, να προσφέρει, να έχει μια κοινωνική δράση συνεχόμενη. Ξεκινήσαμε συμβολικά σήμερα με αυτή την δράση να προσφέρουμε φαγητό σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη. Δεν είναι ένα εορταστικό χάπενινγκ, είναι μία απόφαση και μία δράση συνεχόμενη η οποία θα κρατήσει όσο ο κόσμος και η Θεσσαλονίκη έχουν ανάγκη να είμαστε δίπλα της» ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Μπάμπης Χατζηχαραλάμπους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.