Ηρακλής: Ένας Καββαδάς δεν φέρνει την άνοιξη και ήττα από την ΑΕΚ

Δημήτρης Καλαϊτζής12 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ηρακλής πλήρωσε την αστοχία του και τα αβίαστα και λάθη και μοιραία γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με 72-79 μέσα στο Ιβανώφειο στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα στο Πρωτάθλημα για το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται το Λαύριο. Ο Βασίλης Καββαδάς (21π.) έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να σπρώξει τον Γηραιό στη νίκη, αλλά μάταια. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Όλιβιερ Χάνλαν με 15 πόντους.

Από την Ένωση, που συνεχίζει με το αήττητο στο Πρωτάθλημα (βέβαια εκκρεμεί και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που θα επαναληφθεί στο ΟΑΚΑ) μεγάλοι πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν οι Ματσιούλις (18π.), Λάνγκφορντ (16π.) και Χρυσικόπουλος (14π.).

Στην πρώτη περίοδο οι δυο ομάδες κινήθηκαν χαμηλά όσον αφορά το σκορ. Ο Ηρακλής βρήκε λύσεις από τον Βασίλη Καββαδά που πέτυχε τους οκτώ από τους δεκατέσσερις πόντους της ομάδας του και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +3 (14-11).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι «κιτρινόμαυροι» με επιμέρους σκορ 9-2 πέρασαν μπροστά με τέσσερις (16-20). Στη συνέχεια με μια μοναδική παράσταση από τον Λίνο Χρυσικόπουλο, ο οποίος πέτυχε 12 συνεχόμενους πόντους η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου εκτόξευσε τη διαφορά στους εννιά. Ο Ηρακλής απάντησε με τους Μπόουλινγκ και Καββαδά (30-32), όμως η Ένωση με buzzer beater του Ματσιούλις πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με έξι (31-37).

Με δυο σερί τρίποντα του Χάνλαν στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ο Ηρακλής πλησίασε στους τρεις (37-40), όμως η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και μάλιστα προηγήθηκε με 15 πόντους (41-56).

Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι παρότι κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους επτά (59-66), δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή και μοιραία γνώρισαν την ήττα, που ήταν και η τρίτη τους στο Πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 31-37, 44-56, 72-79

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ζιάγκος): Σχίζας, Καββαδάς 21 (8/10 δίποντα, 5/7 βολές, 7 ριμπάουντ), Μπόουλιν 14 (3/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μουρ 2, Χάνλαν 15 (3/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σαγκς 8 (3/9 σουτ), Τσαϊρέλης 7, Βεργίνης 4, Ντάνιελ, Γκιουζέλης, Χάτσερ 1 (3 ασίστ, 6 λάθη) 

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Λάνγκφορντ 16 (3/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/9 βολές, 1 ασίστ, 4 λάθη), Γιάνκοβιτς 2 (7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Χρυσικόπουλος 14 (4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Γκίκας 7 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μαυροειδής 2, Μορέιρα 6, Ματσιούλις 18 (2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5/7 βολές), Κατσίβελης 7, Ζήσης 7 (4 ασίστ), Ρογκαβόπουλος, Κίνγκσλεϊ

*O Βαγγέλης Ζιάγκος τόνισε μετά το τέλος του αγώνα..."Να πω πολλά μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια. Ήταν μια δίκαιη νίκη για την ΑΕΚ αλλά χάσαμε ένα ματς που ήμασταν καλύτεροι σε ευστοχία ασίστ και ριμπάουντ. Μας στοίχισαν κάποια λάθη που κάναμε. Είχαμε μις ματς σχεδόν σε όλες τις θέσεις αυτό ήταν κάτι που μας πλήγωσε.

Ένα άλλο σημείο που δείχνει την ποιότητα της ΑΕΚ είναι ότι πήρε τους μίσους πόντους από τον πάγκο της. Αμυντικά οι 79 πόντοι αδικούν την προσπάθεια μας.

Πολλές φορές πρέπει να πάρουμε αποφάσεις με τις οποίες άλλοι συμφωνούν άλλοι όχι. Ο Χάτσερ πήρε περισσότερο χρόνο από αυτόν που θα μπορούσε να πάρει. Μέσα στην εβδομάδα είχε δείξει καλά στοιχεία. Περιμέναμε ότι θα μας δώσει περισσότερα πράγματα αλλά δεν του βγήκε το παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό να μην έχει φτάσει ακόμα στα στάνταρ του.

Μας προβληματίζει η απόδοση του Ντάνιελ. Περιμένουμε περισσότερα πράγματα”.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.