Ηρακλής: Έλιωσε στο καμίνι του Ιβανωφείου την Μεγαρίδα και «πέταξε» για το Final-4

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Απριλίου 2024

Ο Ηρακλής παρά το γεγονός ότι μπήκε στη σειρά με 0-2 στις νίκες, κατάφερε να σπάσει δύο φορές την έδρα της Μεγαρίδας και παράλληλα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το Ιβανώφειο και να κλείσει μία θέση στο Final-4. 

Πριν την έναρξη των αγώνων των play off της Ellite League ο Ηρακλής μπήκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Νεανική Εστία Μεγαρίδας, αφού «κουβαλούσε» τις δύο ήττες της κανονικής περιόδου. Παρόλα αυτά, οι «κυανόλευκοι» ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και με τέσσερις διαδοχικές νίκες πήραν την πρόκριση στο Final-4. 

Ο Γηραιός προκρίθηκε στο Final Four της Elite League, επικρατώντας 72-63 της Μεγαρίδας στο Ιβανώφειο και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του προς την επιστροφή του στην Stoiximan Basket League. Επόμενος αντίπαλος για το συγκρότημα του Διονύση Αγγέλου, ο Ερμής Σχηματαρίου, που πέταξε εκτός την Ελευθερούπολη. 

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα απρόοπτο για τους γηπεδούχους, καθώς ο Νίκολα Μαλέσεβιτς πάτησε άσχημα και έπεσε στο παρκέ σφαδάζοντας από πόνους στον αστράγαλο. 

Από τους νικητές ξεχώρισαν ο Θωμάς Κώττας με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Στεν Σοκ με 12 πόντους και 5 ασίστ. 

Από τους ηττημένους διασώθηκαν ο Άγγελος Γκάτζιας που πέτυχε double-double (24 πόντους και 11 ριμπάουντ) και ο Απόλλωνας Τσόχλας με 18 πόντους (4/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 10-10, 29-24, 52-48, 72-63

Ηρακλής (Κακιούσης): Παπαρέγκας 8 (2), Σοκ 12 (2), Πουλιανίτης, Πράπας 3 (1), Μαλέσεβιτς 6 (1), Σπρίντζιος 5 (1), Κάρι 8, Κώττας 19, Σαρικόπουλος 1, Μαστρογιαννόπουλος 10. 

Νεανική Εστία Μεγαρίδας (Μάνταλος): Μπράντφορντ, Μαλούκος, Γκάτζιας 24 (5), Ζαραϊδώνης, Τσόχλας 18 (4), Κοκορέλης 4 (1), Καλλινικίδης, Αρνόκουρος 6 (1), Μαντίκος, Γερομιχαλός 11.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.