«iPhone finger»: Το κοινό «σύμπτωμα» των χρηστών που δημιουργεί ερωτήματα

Metrosport Team02 Απριλίου 2024

Μια νέα θεωρία συνωμοσίας έχει εξαπλωθεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το «iPhone finger». 

Αυτή η θεωρία συζητήθηκε πρόσφατα στο γνωστό αμερικανικό podcast "The TJ Show", όπου οι οικοδεσπότες ισχυρίστηκαν ότι το μικρό δάχτυλο του χεριού που χρησιμοποιούν για να στηρίζουν τα τηλέφωνά τους έχει ένα αξιοσημείωτο βαθούλωμα, το οποίο φυσικά δεν υπάρχει στο αντίστοιχο δάχτυλο του άλλου τους χεριού.

@radiotj Do you have iPhone finger? #appleiphone #smartphones #doomscrolling #phoneaddiction ♬ original sound - The TJ Show

 Έτσι, οι χρήστες των smartphone άρχισαν να φοβούνται ότι οι κινητές συσκευές τους, όταν πιέζουν το μικρό τους δάχτυλο κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης του τηλεφώνου, αφήνουν ένα σημάδι ή ένα μικρό βαθούλωμα στο μικρό τους δάχτυλο, αλλιώς γνωστό ως «δάχτυλο του iPhone».

Καμία επίσημη διάγνωση

 «Οι περισσότερες από αυτές τις εικόνες (των βαθουλωμάτων) δεν αναδεικνύουν κάποιο πρόβλημα. Δείχνουν την τυπική ανατομία του μικρού δακτύλου, η οποία μπορεί να διαφέρει ευρέως», δήλωσε ο Δρ Πίτερ Έβανς, ορθοπεδικός χειρουργός της Κλινικής του Κλίβελαντ, σε συνέντευξή του στη New York Post.

 Πάντως είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει επίσημη διάγνωση για το «δάχτυλο του iPhone». «Είναι επίσης πιθανό οι άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν iPhone finger να έχουν κάποια υποκείμενη πάθηση. Η συνεχής χρήση κινητού τηλεφώνου όντως μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στις αρθρώσεις. Αν και ορισμένοι ισχυρισμοί για κάποιο πιθανό τραυματισμό μπορεί να είναι υπερβολικοί, άλλοι είναι πραγματικοί και συνεπάγονται σοβαρές, μακροπρόθεσμες βλάβες», πρόσθεσε ο Έβανς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.