ΗΠΑ: Βουλή και Γερουσία απέρριψαν την προσπάθεια αμφισβήτησης της νίκης Μπάιντεν

Metrosport Team07 Ιανουαρίου 2021

Με ψήφους 93 υπέρ και 6 κατά απορρίφθηκε και καταδικάστηκε από τη Γερουσία η προσπάθεια αμφισβήτησης της νίκης του Τζο Μπάιντεν.  

Η Βουλή ψήφισε με 303 ψηφους υπέρ και 121 κατά και απέρριψε την προσπάθεια να ακυρωθούν τα αποτελέσματα στην Αριζόνα  

Τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένης της γερουσιαστού από την Τζόρτζια, Κέλι Λόφλερ δήλωσαν ότι είχαν αλλάξει γνώμη και υποστήριξαν τα αποτελέσματα του σώματος των Εκλεκτόρων.  

Εναντίον της κύρωσης των αποτελεσμάτων, ψήφισαν οι Γερουσιαστές: Josh Hawley του Μιζούρι, Ted Cruz του Τέξας, Tommy Tuberville της Αλαμπάμα, Cindy Hyde-Smith του Μισισιπή, Roger Marshall του Κάνσας και John Kennedy της Λουιζιάνας.  

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε — λίγη ώρα μετά τη Γερουσία — πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να μην κυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα, σε μια ψηφοφορία που καθυστέρησε για αρκετές ώρες εξαιτίας της εισβολής οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο χθες Τετάρτη.  Το σώμα απέρριψε την ένσταση με 303 ψήφους έναντι 121. 

Νωρίτερα η Γερουσία είχε απορρίψει την κίνηση με 93 ψήφους έναντι 6. Αφού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε πλέον η κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου, για να κυρωθούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων πολιτειών. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.