ΗΠΑ: Ποιο είναι το νέο «θαυματουργό εμβόλιο»-Τι λένε οι επιστημόνες

Metrosport Team18 Απριλίου 2024

Ποιο είναι το νέο «θαυματουργό εμβόλιο», που είναι ικανό να νικήσει οποιονδήποτε ιό θα μπορούσε να προσβάλλει έναν άνθρωπο;

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η ομάδα με επικεφαλής τον ιολόγο, Rong Hai, ανακάλυψε ότι ένα νέο εμβόλιο, με βάση το RNA θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμη και σε μωρά και σε εκείνα που χαρακτηρίζονται ως ανοσοκατεσταλμένα.

Κάνοντας δοκιμές του νέου εμβολίου σε ποντίκια, ο Rong Hai είπε: «Είναι ευρέως εφαρμόσιμο σε οποιονδήποτε αριθμό ιών, είναι ευρέως αποτελεσματικό έναντι οποιασδήποτε παραλλαγής ιού και ασφαλές για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Αυτό θα μπορούσε να είναι το καθολικό εμβόλιο που αναζητούσαμε».

Ελπίζεται ότι το νέο εμβόλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πρώτα κατά τη διάρκεια της εποχικής γρίπης – σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι επιστήμονες να μαντεύουν ποιο θα είναι το νέο κυρίαρχο στέλεχος κάθε χρόνο. Και θα λειτουργούσε επίσης με τον συνεχώς μεταβαλλόμενο, ατελείωτο Coronavirus που εξαπλώνεται ακόμα σε όλο τον κόσμο.

Οι δοκιμές

Kάνοντας δοκιμές του νέου εμβολίου σε ποντίκια, ο Rong Hai είπε: «Είναι ευρέως εφαρμόσιμο σε οποιονδήποτε αριθμό ιών, είναι ευρέως αποτελεσματικό έναντι οποιασδήποτε παραλλαγής ιού και ασφαλές για ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Αυτό θα μπορούσε να είναι το καθολικό εμβόλιο που αναζητούσαμε».

Το εμβόλιο λειτουργεί αγνοώντας τα συνηθισμένα Τ-κύτταρα που αναζητούν τα κανονικά εμβόλια, ακόμη και τα Β-κύτταρα που παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα – αντίθετα, αναζητά μόρια RNA μέσα στο σώμα για να δώσει στο άτομο ανοσία. Και ο συνάδελφος Shouwei Ding, ο οποίος είναι ο κύριος συγγραφέας του άρθρου, έγραψε: «Ένας ξενιστής – ένα άτομο, ένα ποντίκι, οποιοσδήποτε μολυνθεί – θα παράγει μικρά παρεμβαλλόμενα RNA ως ανοσοαπόκριση σε ιογενή μόλυνση. Αυτά τα RNAi στη συνέχεια καταστρέφουν τον ιό».

Συνέχισαν εξηγώντας ότι ακόμη και τα νεογέννητα ποντίκια παράγουν μικρά μόρια RNAi, γι’ αυτό και το εμβόλιο τα προστάτευε και το UC Riverside έχει πλέον αιτηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για αυτήν την τεχνολογία εμβολίου RNAi ως αποτέλεσμα της νέας έρευνας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.