ΗΠΑ: Ένοπλοι διαδηλωτές απαιτούν δικαιοσύνη!

Metrosport Team26 Ιουλίου 2020

Μια ομάδα βαριά οπλισμένων διαδηλωτών έκανε πορεία στο Λούισβιλ του Κεντάκι απαιτώντας δικαιοσύνη για την Μπρεόνα Τέιλορ, μια μαύρη γυναίκα που σκοτώθηκε τον Μάρτιο από αστυνομικούς που εισέβαλαν στο διαμέρισμά της. Συμμετείχαν δεκάδες άτομα, που είχαν πάνω τους ημι-αυτόματα τουφέκια και όπλα, ντυμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Η συγκεκριμένη ομάδα ονομάζεται NFAC και ζητά δικαιοσύνη για την Τέιλορ, η οποία πέθανε μετά από πυροβολισμούς σε έρευνα για ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι εισήλθαν στο σπίτι της χωρίς προειδοποίηση. Ένας αστυνομικός που είχε λάβει μέρος στην επιδρομή απολύθηκε από το τμήμα της πόλης τον Ιούνιο. Δύο άλλοι αξιωματικοί έχουν μετακινηθεί, ενώ, πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν έχουν κατατεθεί ακόμη ποινικές διώξεις.  

Ο αρχηγός της ομάδας NFAC, Τζον «Grandmaster Jay» Τζόνσον, κάλεσε τους υπεύθυνους να επιταχύνουν την έρευνα για το θάνατό της και να είναι πιο διαφανείς. «Αν δεν μας πείτε τίποτα θα νομίζουμε ότι δεν κάνετε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον σε ομιλία του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.