Ιορδανίδης: «Τι θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη του Τζόλη»

Metrosport Team30 Ιουνίου 2020

Ο βετεράνος επιθετικός του ΠΑΟΚ και μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής Ελπίδων, Μιχάλης Ιορδανίδης, εξήρε την παρουσία των Τζόλη, Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα στον Δικέφαλο, τονίζοντας πως η διαχείρισή τους θα παίξε καταλυτικό ρόλο.

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Το Τρίτο Ημίχρονο», ο Μιχάλης Ιορδανίδης σχολίασε τη χρησιμοποίηση αρκετών νεαρών παικτών απ’ όλες τις ομάδες μετά την επανέναρξη του Πρωταθλήματος: «Πολλά νέα παιδιά παίζουν πλέον. Στον ΠΑΟΚ ειδικά τελευταία με τον Τζόλη συν τους Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα, σε ηλικία 18-20 χρονών παίρνουν την εμπιστοσύνη του ΠΑΟΚ. Γίνεται καλή δουλειά στο τμήμα σκάουτινγκ και στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες του ΠΑΟΚ και την Κ19 με τον Πάμπλο Γκαρσία. Να στηρίξουν αυτά τα παιδιά. Ξέρουμε ότι έχει καλά στοιχεία ο Τζόλης, αλλά η διαχείριση παίζει μεγάλο ρόλο. Από εκεί που έπαιζε στην Κ19 είχε εξαιρετικά στατιστικά, καλείται να παίξει σε άλλες συνθήκες στην πρώτη ομάδα και όταν έρθει η ώρα μπροστά στον κόσμο.

Αυτά τα παιδιά δείχνουν ότι είναι πολύ καλά δουλεμένα. Ο Φερέιρα δείχνει εμπιστοσύνη. Είναι χαρμόσυνο να βλέπουμε νεαρούς Έλληνες να παίζουν. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Πάντα έχει στόχο το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν. Πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ το ελληνικό στοιχείο εκτός των καλών ξένων».

Για το αν για έναν παίκτη όπως τον Τζόλη που έπαιξε σε 3 σερί αγώνες, είναι προτιμότερο στη διαχείριση να μείνει έξω, να συνεχίζει να παίζει συνεχόμενα ή να συμβαίνει αυτό εναλλάξ, εκτίμησε:

«Ο προπονητής απ’ όσα βλέπει στην προπόνηση κρίνει και χρησιμοποιεί τους πιο έτοιμους για την καλύτερη ενδεκάδα ώστε να κερδίσουν τον αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τη 2η θέση για το Τσάμπιονς Λίγκ. Άσχετα αν είναι 18 χρονών ο Τζόλης, ο προπονητής τον θεωρεί έτοιμο και τον χρησιμοποιεί. Είναι θέμα φιλοσοφίας. Στην Πορτογαλία θα ήταν αλλιώς. Εκεί βάζουν νέους να διακρίνονται και να τους πουλάνε. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που θέλει να έχει τους καλύτερους, ειδικά με τον Ιβάν Σαββίδη της μεγάλης οικονομικής ισχύος, για να παίρνει το νταμπλ. Η φιλοσοφία γενικά του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αλλιώς, παρ’ ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα σε όλες τις ομάδες που τροφοδοτούν τις Εθνικές. Έχουμε πολύ ταλέντο στην Ελλάδα. Η διαχείριση είναι θέμα. Ο ΠΑΟΚ τους διαχειρίζεται πολύ καλά τους πιτσιρικάδες. Χαρήκαμε που μπήκαν παιδιά όπως ο Μιχαηλίδης και ο Τσιγγάρας. Σ’ αυτά τα παιδιά να γίνει η κατάλληλη διαχείριση απ’ όλους με υγιές περιβάλλον για να παίξουν».

«Με νίκη κατά 80%-90% δεύτερος»


Για τη «μάχη» της 2ης θέσης και αν ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας την ΑΕΚ θα την «αγκαλιάσει», ο Μιχάλης Ιορδανίδης δήλωσε:

«Ναι κατά 80%-90% με νίκη ο ΠΑΟΚ «αγκαλιάζει» την 2η θέση. Η νίκη με καλή εμφάνιση που έκανε στην ΑΕΚ, αυτοί οι βαθμοί είναι σημαντικοί. Αν πάρει και το αυριανό ματς θα είναι σε πάρα πολύ κατάσταση. Με 6 βαθμούς διαφορά θα είναι πολύ δύσκολο να τον περάσει η ΑΕΚ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.