Ιορδανίδης: «Δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα ο Μιχαηλίδης»

Metrosport Team11 Αυγούστου 2020

Για την αξιοποίηση των νεαρών παικτών από τον Αμπέλ Φερέιρα και την εξέλιξη της καριέρας του Τσιμίκα μίλησε στο Metropolis 95.5 ο βετεράνος του ΠΑΟΚ και νυν τεχνικός στις μικρές εθνικές ομάδες, Μιχάλης Ιορδανίδης. «Η στιγμή που είναι χαραγμένη στο μυαλό μου είναι το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ το 1985, ήμουν από τους τυχερούς» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κα θετικά και αρνητικά μετά τον κορωνοϊό. Το θετικό είναι ότι και στον ΠΑΟΚ βλέπουμε αρκετά νέα παιδιά, που έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους. Το ευχάριστο θα είναι να καθιερωθούν στις ομάδες τους. Οπως τώρα ο Φερέιρα, χρησιμοποιεί τον Κούτσια, τον Μπαλογιάννη και τον Μιχαηλίδη. Αυτά τα παιδιά το θέμα είναι να τα καταφέρουν, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα». 

 Τόνισε ότι: «Από την στιγμή που ο προπονητής τους χρησιμοποιεί σημαίνει ότι κάτι βλέπει. Ο Μιχαηλίδης έδειξε στον προπονητή ότι είναι παρών και μετά του έδειξε εμπιστοσύνη. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να βγει από την ενδεκάδα, ήδη έβαλε τρεις στην άμυνα για να χωρέσει και ο Μιχαηλίδης. Έχουν ταλέντο και πιστεύω ότι πρέπει να τους δοθεί ευκαιρία. Πρέπει και οι παράγοντες να αλλάξουν νοοτροπία και να μην αγοράζουν ξένους. Οι Έλληνες έχουν και συναίσθημα. Οταν για παράδειγμα ο Κούτσιας είναι από 12 χρονών στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ νιώθει αλλιώς. Ο ΠΑΟΚ θα συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις. Αν έχει τον Κούτσια δεύτερη επιλογή θα παίξει. 

Δεν έχει σημασία που είναι 16 ετών. Είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής, με βάση αυτό που δείχνει. Αν, από εκεί και πέρα, αν σκέφτονται ότι θα πάει σε μία ομάδα υης Super League με όριο να παίξει σε 20-25 ματς, αυτό έχει να κάνει με τον προγραμματισμό. Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι βαριά. Από την μία καλώς που δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, γιατί με ένα λάθος στην Τούμπα μπορεί κοστίσει». 

 Με αφορμή την μεταγραφή του Τσιμίκα στην Λίβερπουλ σημείωσε: «Τον έχω ζήσει από την εθνική νέων και την ελπίδων. Αυτό το παιδί κάποια στιγμή αμφισβητήθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Δόθηκε δανεικός στην Δανία και στην Βίλεμ Β', ξαναγύρισε και φέτος έκανε καταπληκτική χρονιά. Η Λίβερπουλ γνώριζε ότι ξέρει την γλώσσα και τα πάντα για την οικογένειά του. Τον πήρε για αλλαγή του Ρόμπερτσον, είναι επιλογή του Κλοπ. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του, μπορεί να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Είναι σημαντικό ότι ένα παιδί μπορεί να σταθεί. Το παιχνίδι με την Γουλβς ήταν καθοριστικό για να τον πάρουν. Ο παίκτης πρέπει να δείξει ότι αντέχει τα πάντα, τις διοικήσεις, τους προπονητές και τους δημοσιογράφους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.