Ιορδανίδης: «Φαβορί ο Ολιβέιρα έναντι του Σβιντέρσκι»

Metrosport Team22 Ιουλίου 2021

Ο βετεράνος επιθετικός του ΠΑΟΚ και Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μιχάλης Ιορδανίδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την εικόνα του Δικεφάλου στα φιλικά παιχνίδια, αυτή του Νέλσον Ολιβέιρα και τη σύγκρισή του με τον Κάρολ Σβιντέρσκι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εικόνα Ολιβέιρα και Σβιντέρσκι:

«Είναι πολύ σημαντικό ένας προπονητής να θέλει έναν παίκτη. Τον Ολιβέιρα τον γνωρίζουμε από πέρσι στην ΑΕΚ. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει φορ, πίσω από τον φορ ή και σε δυάδα επιθετικών. Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά, είναι δυνατός, ψηλός. Είναι Πορτογάλος με καλή τεχνική κατάρτιση. Χθες στο φιλικό έκανε ένα εξαιρετικό σταμάτημα και πέτυχε το δεύτερο γκολ. Έχει χαρακτηριστικά που θα βοηθήσει πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ και επίσης γνωρίζει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το δίλημμα Ολιβέιρα ή Σβιντέρσκι αν ο Λουτσέσκου παίξει με έναν επιθετικό:

«Αν παίξει με έναν επιθετικό ο ΠΑΟΚ, ο Ολιβέιρα έχει τον πρώτο λόγο να παίξει».

Για τη σύγκριση των δύο επιθετικών:

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει με τον Σβιντέρσκι φορ και τον Ολιβέιρα που μπορεί να παίξει πιο πίσω. Θέλει να παίξει με πλάτη ο Σβιντέρσκι, το είδαμε και στο Euro. Έχει αυτά τα στοιχεία περισσότερο. Ο Ολιβέιρα ψάχνει να βρει το γκολ, είναι χαρισματικός παίκτης. Είναι πολύ καλό για τον Λουτσέσκου να έχει αυτούς τους δύο φορ. Ανάλογα με τον σχηματισμό που μπορεί να επιλέξει, αυτός είναι ο στρατηγός, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον έναν ή τον άλλον ή και τους δύο. Είναι και οι δύο πολύ επιθετικοί».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά παιχνίδια ως τώρα:

«Είναι φιλικά τα ματς. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με δύο διαφορετικές ενδεκάδες στο τελευταίο. Έπαιξε και με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όλα τα παιδιά θα χρειαστούν. Υπάρχουν αγώνες σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη, υπάρχουν τραυματισμοί, τιμωρίες… Όλα τα παιδιά θα παίξουν. Το θέμα είναι να πάρουν την ευκαιρία και να δείξουν σε σχέση με τους ξένους ότι θα μπορέσουν να τους αντικαταστήσουν. Θεωρώ ότι είναι ταλέντα, προέρχονται από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εύχομαι από την καρδιά μου να παίξουν. Είδαμε και τον Λάμπρου που έδειξε πολύ καλά στοιχεία με τον Κούτσια έχοντας καλές συνεργασίες. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον χρόνο να βάζει παίκτες και να μην αποδίδουν. Όσοι μπουν πρέπει να αποδώσουν άμεσα και να δείξουν ότι αξίζουν να φορούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.