Ιωάννης Μελισσανίδης: Η δήλωση για τη Μακεδονία, τα σχέδια στη Νέα Υόρκη κι οι σκέψεις για επιστροφή

Metrosport Team18 Φεβρουαρίου 2022

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Ιωάννης Μελισσανίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το λόγο που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, για τη δήλωση του για τη Μακεδονία και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το λόγο που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη: «Μέρος των σπουδών μου, μετά την ιατρική στο ΑΠΘ, είχα είχα έρθει στην Αμερική για το θέατρο, είχα σπουδάσει στην αμερικάνικη ακαδημία θεάτρου, μετά στο Λονδίνο και μετά πάλι πίσω. Έρχομαι συχνά γιατί φλερτάρω έντονα με το κομμάτι του θεάτρου.

Χθες είχα μια πολύ ωραία συνάντηση με την ελληνοαμερικανική ομογένεια, συνάντησα σπουδαίους ανθρώπους που αγαπούν πολύ την Ελλάδα. Επιχειρηματίας που ήρθαν από το τίποτα και αυτοί οι άνθρωποι διέπρεψαν, κάναμε κουβέντες πως μπορούν να βοηθούν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ειδικά τώρα».

Για τη δήλωσή του για τη Μακεδονία: «Έχω γεννηθεί εκτός Ελλάδας, στη Γερμανία, όπου οι γονείς μου ήταν οικονομικοί μετανάστες. Αυτός ο νόστος της Ελλάδας και η αγάπη της Ελλάδας, την εκφράζω πιο εύκολα, γιατί υπάρχει από γεννοφάσκια μου. Και όταν βλέπω να υπάρχει κάπου έντονη αδικία ή μια προκλητική στάση, όπως αυτή τη στιγμή συμβαίνει, για άλλη μια φορά από τους φίλους μας του γείτονες. 

Δεν έχουμε κάτι με το λαό, αλλά έχουμε πολλά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».

Για τα σχέδιά του στο μέλλον: «Συζητάμε κάτι για Ηνωμένα Έθνη. Η πολιτιστική διπλωματία στα Ηνωμένα Έθνη είναι το πιο ισχυρό ειρηνικό μέσο για να γεφυρώνονται τα χάσματα των λαών. Γίνονται συναυλίες, φωτογραφικές εκδηλώσεις, θεατρικά δρόμενα οπότε έχω κάτι στο μυαλό που είναι πολύ ενδιαφέρον και το ακούσανε πολύ ενδιαφέρον».

Για τα σχέδια του στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη: «Στη Θεσσαλονίκη για κάποιο λόγο δεν έχει τύχη ακόμη να κάνω κάτι, αλλά είναι ο επόμενος και άμεσος στόχος μου γιατί έχω κάνει δύο ωραίες θεατρικές παρουσιάσεις στη Αθήνα, αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν έχει γίνει και πιστέψτε με το θέλω πάρα πολύ».

Για το αν του πρότειναν κόμματα να κατέβει μαζί τους: «Ναι, από το 1996 και μετά, γιατί σε κάθε τετραετία είτε στις βουλευτικές, είτε στις ευρωβουλευτικές εκλογές σχεδόν όλα τα κόμματα με έχουν πλησιάσει.

Και τότε και τώρα έχω άλλες προτεραιότητες και δεν το είχα στο μυαλό μου και το έχω καθόλου. Ο μόνος λόγος θα ήταν η αγάπη που έχω για αυτό τον τόπο».

Για το αν ανεβαίνει ακόμα στο ταπί: «Εννοείται. Κάποια κιλά τα πήρα λόγω του κορονοϊού, αλλά νομίζω πως είμαι σε αρκετή φυσική κατάσταση. Τόσο πολύ που λέω μήπως κάνω κανένα τρελό "come back"».  

Τέλος, για την υπόθεση της Ρωσίδας αθλήτριας που φέρεται να ήταν ντοπέ: «Είναι πολύ

ευαίσθητο κομμάτι γιατί είναι τόσο αμφιλεγόμενο. Είναι ένα παιδί 15 χρονών μη το ξεχνάμε αυτό. Όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα, το οποίο είναι κατακριτέο γιατί ήμουν ένας πολέμιος στο κομμάτι του ντόπινγκ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.