Ιωαννίδης: «Η σημαντική αλλαγή από τη νομική νίκη του Στάνκοβιτς κατά της Λάρισας»

Metrosport Team24 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, διδάκτωρ αθλητικού δικαίου και εξειδικευμένος στα ζητήματα CAS, Γρηγόρης Ιωαννίδης.

Ο γνωστός νομικός μίλησε για το αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης και πιο συγκεκριμένα την υπόθεση Στάνκοβιτς, ο οποίος κέρδισε στη FIFA και στο CAS την προσφυγή κατά της ΑΕΛ, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για αντίστοιχες υποθέσεις. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

«Προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η πανδημία, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο CAS και να μην περιοριστούν στα εθνικά δίκαια. Αυτή η απόφαση ουσιαστικά, προσκαλεί τους ποδοσφαιριστές να λύσουν τα συμβόλαιά τους αν θέλουν και μπορούν να έρθουν στο CAS αν στην Ελλάδα είναι κλειστά τα εθνικά δίκαια. Πρώτα θα πρέπει να πάνε στο FIFA και μετά στο CAS.

Αν δείτε την νέα απόφαση του ποδοσφαιριστή της Λάρισας, θα δείτε ότι ο ποδοσφαιριστής είχε στερηθεί την αθλητική δικαιοσύνη, δηλαδή με τους κανόνες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να καταθέτουν αιτήσεις ενώπιων εθνικών οργάνων. Όσο τα εθνικά δίκαια στην Ελλάδα είναι κλειστά, το CAS έκρινε ότι μπορούν να προσέλθουν στο ανώτατο δικαστήριο. 

Επίσης υπάρχει ακόμη μια εξέλιξη που θα πρέπει να λάβουν χώρα οι ποδοσφαιριστές, όχι μόνο τα όργανα είναι κλειστά αλλά και η ΕΠΟ είχε αποφασίσει να αναστείλει το άρθρο 11, το οποίο προβλέπει την λύση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών με εύλογη αιτία. Για παράδειγμα, μια αιτία είναι η μη πληρωμή δύο συνεχόμενων μηνιαίων μισθών.

Να τονίσουμε βέβαια, ότι ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει πρώτα να πάει στην FIFA και μετά στο CAS».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.