Ιωαννίδης: «Η απόφαση ξεδοντιάζει την υπόσταση της ΕΕΑ και της Επιτροπής Εφέσεων»

Metrosport Team10 Ιουλίου 2020

Το CAS δικαίωσε πανηγυρικά τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας. Ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου, Γρηγόρης Ιωαννίδης, μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» σχολίασε την απόφαση αυτή σημειώνοντας ότι ξεδοντιάζει την υπόσταση της ΕΕΑ και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ενώ συνάμα ζήτησε αυτοσυγκράτηση καθώς απομένει ακόμη ένα βήμα.  

Αναλυτικά όσα είπε:  

«Δεν έχω δει ακόμη την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου. Να είμαστε προσεκτικοί λοιπόν. Είναι μια σημαντική εξέλιξη τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα διοικητικά όργανα. Πρώτον, ακυρώνεται η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων και επιστρέφονται οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να ξαναδικαστεί από την αρχή η υπόθεση. Είναι καλό και κακό. Είναι κακό καθώς η Επιτροπή των Εφέσεων μπορεί να βγάλει την ίδια απόφαση.  

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εάν υπάρξει τέτοια εξέλιξη θα δημιουργηθούν προβλήματα και με την κλήρωση των ομάδων, την προετοιμασία τους και ίσως να δοθεί και έννομο συμφέρον και σε άλλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ. Πάντως το καλό είναι ότι υπάρχει εφαρμογή του δικαίου στην υπόθεση του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Δεν ξέρουμε πως θα αποφασίσουν πάλι. 

Υπάρχει η πιθανότητα να βγει η ίδια ή χειρότερη απόφαση. Ο μεγαλύτερος χαμένος είναι η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία καθώς φαίνεται πως θα πρέπει να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο. Η απόφαση ξεδοντιάζει την υπόσταση της ΕΕΑ και την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Μπαίνουν τα πράγματα πλέον στη θέση τους. Μην ξεχνάτε επίσης ότι οι αποφάσεις του CAS δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.