Ίντερ - Λίβερπουλ 0-2: Με Φιρμίνο και Σαλάχ «καθάρισε» σε οκτώ λεπτά

Κωστής Παναγιώτου17 Φεβρουαρίου 2022

Η Λίβερπουλ φεύγει από το «Τζουζέπε Μεάτσα» με ένα καθαρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στην Αγγλία, με τους Φιρμίνο και Σαλάχ να τελειώνουν τα όνειρα της Ίντερ για συνέχεια στο Champions League, σε διάστημα οκτώ λεπτών.

Στο 14ο λεπτό ο Μανέ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να ασκεί το ασφυκτικό πρέσινγκ, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού άνηκε στους γηπεδούχους με το σουτ του Τσαλχάνογλου να χτυπάει το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει ψηλά, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία της, όμως, να προέρχεται από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ Άρνολντ, με τη μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Χαντάνοβιτς.

Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0. Η Λίβερπουλ έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή της Ίντερ, με τους "νερατζούρι" να έχουν, όμως, τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με το δοκάρι του Τσαλχάνογλου.

Στην επανάληψη ο Κλοπ έριξε στην αναμέτρηση τον Φιρμίνιο στη θέση του Ζότα, οποίος ήταν άφαντος στο πρώτο 45λεπτο. Η Ίντερ μπήκε πιο δυναμικά μετά την ανάπαυλα, ανέβασε ρυθμό προσπαθώντας να χτυπήσει στους ανοικτούς χώρους, με τον Πέρισιτς και τον Ντάμφρις να δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα της Λίβερπουλ.

Ο Γερμανός τεχνικός των "κόκκινων" συνέχισε να κάνει αλλαγές, βλέποντας την ομάδα του να αδυνατεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της, Χέντερσον και Κεϊτά πέρασαν αντί των Φαμπίνιο και Έλιοτ, ενώ στην επιθετική τριάδα πήρε θέση ο Ντίας αντί του Μανέ. Ο Ιντζάγκι απάντησε με την αλλαγή του Αλέξις Σάντσες αντί του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Οι αλλαγές του Κλοπ διόρθωσαν άμεσα την εικόνα του αγώνα και κόντρα στη ροή του αγώνα πήρε προβάδισμα. Ο Φιρμίνιο αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή και στο 75΄με μια πανέμορφη κεφαλιά έκανε το 1-0, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον. 

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Σαλάχ βρήκε το τρόπο να κάνει το 2-0, την ώρα που η Ίντερ προσπαθούσε να βρει πάλι τα πατήματά της και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Σε αυτό το σημείο να σας θυμίσουμε πως από φέτος έχει καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ.

Ίντερ ( Προπονητής: Σιμόνε Ιντζάγκι ): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (87' Ρανόκια), Μπαστόνι (90' Ντιμάρκο), Ντάμφρις (87' Νταρμιάν), Βιδάλ (87' Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Τζέκο, Μαρτίνες (70' Σάντσες)

Λίβερπουλ ( Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (59' Χέντερσον), Τιάγκο (86' Μίλνερ), Έλιοτ (59' Κεϊτά), Μανέ (59' Ντίας), Σαλάχ, Ζότα (46' Φιρμίνο)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.