Iντέγε-Ματίγια: Διαφορετικές περιπτώσεις, κοινή συνισταμένη

Μάνος Χατζάκης03 Ιουνίου 2020

Ο Χαβιέ Ματίγια ήταν από τους ποδοσφαιριστές, που -εξ' αρχής- οι άνθρωποι του Αρη ήθελαν να κρατήσουν στο δυναμικό τους. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπρούνο Γκάμα, όμως ο Ισπανός είναι εκείνος στον οποίο κατατέθηκε επίσημη πρόταση για επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας.

Με τα νυν δεδομένα, υπάρχει σαφής απόσταση ως προς την αποζημίωση του Ματίγια, ο οποίος δεν έδειξε -σε πρώτη φάση- διάθεση να εναρμονιστεί με το αυστηρότερο οικονομικό πλαίσιο της ΠΑΕ. Οι Θεσσαλονικείς δεν σκοπεύουν να παρεκκλίνουν ούτε... χιλιοστό κι αυτό το αντιλήφθηκε τόσο ο Ματίγια, όσο και ο εκπρόσωπός τους.

Εσχάτως, αναπτύχθηκε φημολογία ότι ομάδες από την πατρίδα του έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά το θέμα είναι τί θα μετρήσει περισσότερο στο δικό του μυαλό. Η καλύτερη προσφορά κάποιου άλλου club ή η πρόκληση που λέγεται «Αρης»; Εστω κι αν τα χρήματα είναι λιγότερα από εκείνα που ζητά.

Η περίπτωση του Ιντέγε, τώρα, είναι διαφορετική, όμως και πάλι θα τεθεί το ερώτημα πόσο, πραγματικά, ο Νιγηριανός θέλει να παίξει μπάλα και όχι να κυνηγήσει νέο, μεγάλο συμβόλαιο στην καριέρα του.

Ο φορ του Αρη έχει στο παλμαρέ του ακριβές μεταγραφές, μη διστάζοντας να ταξιδέψει μέχρι την Κίνα, για να αγωνιστεί σε τελείως άγνωστο -για εκείνον- περιβάλλον. Μπορεί να μην του βγήκε ως επιλογή, αλλά ομάδες από τα Εμιράτα τον έχουν στα υπόψη τους.

Αν ο Ιντέγε δεν βάλει ως προτεραιότητα το οικονομικό και, αν πραγματικά τον θέλει στο ρόστερ ο Μίκαελ Ενινγκ, τότε έχει... παρόν στο Χαριλάου. Διαφορετικά, ξέρει τον δρόμο, αλλά και στον Αρη ξέρουν ότι -ούτως ή άλλως- μπορούν να βρουν αξιόπιστες λύσεις και με πιο προσιτό κασέ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.