Ηνωμένο Βασίλειο: Ενέκρινε το εμβόλιο της Astra Zeneca

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2020

Το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για έκτακτη χρήση κατά της νόσου Covid-19, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση δέχτηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας να εγκριθεί το εμβόλιο.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους. Προτεραιότητα θα δοθεί στις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα η εταιρεία και η βρετανική κυβέρνηση.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να προμηθευτεί αρχικά 100 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αυτό είναι το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να διανεμηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα καθώς η μεταφορά και αποθήκευση του είναι πιο εύκολη, απαιτώντας θερμοκρασίες ψυγείου αντί για βαθιά κατάψυξη όπως το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συνάψει συμφωνία με την AstraZeneca για έως 400 εκατ. δόσεις. Για να επιταχύνει τη διαδικασία, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει ξεκινήσει κυλιόμενες αξιολογήσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Στις ΗΠΑ το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέχρι να ολοκληρωθούν και εκεί οι δοκιμές.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.