Ίνγκι Ίνγκασον: Ο στόπερ που συχνά «ντύνεται» φορ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου28 Ιανουαρίου 2022

Ο Ίνγκι Ίνγκασον προσδίδει αίγλη στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο για την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που έχει στις επεμβάσεις του, αλλά και την έφεση που έχει στο γκολ. Τον περασμένο Μάϊο μπήκε στο χειρουργείο για να αντιμετωπίσει τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, επανήλθε, έγινε ξανά βασικότατο γρανάζι της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου και αποδεικνύει ότι δεν ξέχασε την... τέχνη του σκοραρίσματος.

Συχνά ο Ισλανδός «ντύνεται» φορ, πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ για τον ΠΑΟΚ. Στον Βόλο σημείωσε το 0-2 με κεφαλιά δίνοντας στον Δικέφαλο την ευχέρεια να διαχειριστεί το υπόλοιπο ματς χωρίς άγχος και να φτάσει, τελικά, σε μία πολύ εύκολη επικράτηση. Αυτό ήταν το 11ο γκολ του με την ασπρόμαυρη φανέλα, σε επίπεδο ανδρικής ομάδας, σε σύνολο 88 συμμετοχών. Μία καθόλου άσχημη επίδοση για έναν σέντερ μπακ, χωρίς, μάλιστα, να έχει εκτελέσει ούτε ένα πέναλτι.

Την σεζόν 2019-2020 σημείωσε τέσσερα τέρματα σε 34 παρουσίες, την επόμενη περίοδο έξι γκολ σε 39 εμφανίσεις και φέτος σε εννιά συμμετοχές μετράει ένα τέρμα. Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του Ισλανδού είναι ότι βρίσκεται πάντα σε επίκαιρη θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή και έχει σκοράρει τόσο από χαμηλά, όσο και από ψηλά, θυμίζοντας πολλές φορές κλασικό σέντερ φορ.

Ο σκόρερ Ίνγκασον μας «συστήθηκε» σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Ισλανδός μας έκανε για πρώτη φορά γνωστή την ικανότητα του να παραβιάζει την αντίπαλη εστία στις 1 Δεκεμβρίου 2019. Και, μάλιστα, σε ματς που «έκαιγε». Σε εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ισλανδός αμυντικός είχε βάλει τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ με σουτ από την μικρή περιοχή, παρότι αυτό το τέρμα αποδείχθηκε ότι δεν έφτανε να του χαρίσει τη νίκη.

Εκείνη την σεζόν, εξάλλου, περίπου 20 ημέρες αργότερα, ο Ίνγκασον πέτυχε δύο τέρματα σε έναν αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο 5-1 επί του Ατρομήτου στην Τούμπα, ένα με σουτ και ένα με κεφαλιά. Από εκεί και πέρα, «σίγησε» και ξαναβρήκε δίχτυα μετά από περίπου ένα χρόνο, στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 και πάλι σε ντέρμπι. Αυτή την φορά αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός και ο διεθνής σέντερ μπακ με κεφαλιά στο 65' έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στην επιτυχία.

Ξανασκόραρε κατά του Ολυμπιακού στις 13/1/2021, στην Τούμπα, με σουτ που έβαλε τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ στο 51', όμως, και πάλι είδε το τέρμα του να μην είναι ικανό να χαρίσει μία επιτυχία κατά των ερυθρολεύκων, καθώς ο Μπα είχε ισοφαρίσει στο 77'. Η εμφάνισή του, όμως, που θυμούνται πιο έντονα οι περισσότεροι ήταν στις 7/3/2021 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, όταν... μόνος του ισοφάρισε τους κίτρινους σκοράροντας στο 87' και κερδίζοντας λίγο αργότερα το πέναλτι με το οποίο έγραψε το τελικό 2-2 ο Βιεϊρίνια!

Φυσικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ελπίζει να έχει ανάλογη συνέχεια και το τέρμα στον Βόλο να ήταν μόνο η αρχή νέου κύκλου σκοραρίσματος που θα διευκολύνει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους φετινούς του στόχους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.